HDP Samsun adayını tanıttı

23.01.2014
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Samsun Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayını basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı. HDP'nin Samsun Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı İlhan Cüre.

Basın toplantısında konuşan HDP Samsun İl Eşbaşkanı Cevdet Bakın, HDP'nin yerel yönetimlerde güçlü bir alternatif olduğunu söyledi. HDP Samsun İl Eşbaşkanı Elif İçigen ise "İnsanca yaşanılabilir bir şehir senin hakkın" diyerek, "şehir senin" sloganıyla seçimlere katıldıklarını belirtti.

Meclisler biçiminde örgütlenip, şehirde yaşayan herkesin katılımı ile denetime açık bir yerel yönetimi savunduklarını ifade eden İçigen, "şehir senin" sloganının bu yönetim şekliyle hedefine ulaşacağını belirtti.

İçigen'in ardından söz alan HDP Samsun Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı İlhan Cüre, Halkların Demokratik Partisi'nin, emeğin kurtuluşu, eşitlik, özgürlük, barış ve adalet için mücadelesini kurulduğu günden bugüne sokakta sürdürdüğünü söyledi. Cüre, işçilerin, köylülerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların, LGBTİ'lerin, Alevilerin, Sünnilerin, Süryanilerin, inançsızların, Türklerin, Kürtlerin, Ermenilerin, Lazların, Çerkeslerin, Rumların, Arapların, kısacası tüm ezilenlerin, arada dil-din-cinsiyet farkı gözetmeksizin mücadelesini örgütlediklerini, ülkeyi yolsuzlukla yoksullaştırarak, savaş çığırtkanlığı yaparak, insanları birbirine düşmanlaştırarak, sömürmeye devam eden sistem partilerine mahkum olmadıklarını ifade etti.

21 Ocak 2014