HDP Nurtepe ve Çağlayan seçim irtibat büroları açıldı

18.02.2014
HDP seçim çalışmaları kapsamında Kağıthane ilçesi Nurtepe Mahallesi’nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Pınar Aydınlar, HDP Kağıthane Belediye Eşbaşkan adayları Ayten Kaya ve Mehmet Maşuk Süer katıldı. Kadınlar ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış, saygı duruşunun ardından gerçekleştirildi. Açılışın ardından söz alan HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Aydınlar, bütün renklerin birarada yaşayabileceği bir coğrafya için mücadele edeceklerini ve mahallelerde devrimcilerin bedenlerini ölüme yatırdıklarını söyleyerek, “Şu anki partilerin kentsel dönüşüm adı altında yapılan yolsuzluklarını görüyorsunuz. Bunlara cevap vermek için HDP’ye oy vermeliyiz” dedi.

Roboski, Gezi direnişi, Paris ve Suriye’de yapılan katliamlara değinen Aydınlar, “Tüm imha ve inkâr politikalarına karşı ‘Yaşasın halkların kardeşliği’” diyerek, Gezi direnişi, Roboski ve Paris’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Sakine Cansız’ı andı. İstanbul’da yapılan hırsızlık, yolsuzluk ve komplolara karşı İstanbul'a talip olduklarını belirten Aydınlar, “Sizin hırsızlık yapan çocuklarınız varsa bizim Gezi’de direnen çocuklarımız var” dedi.

Açılışın ardından Aydınlar, HDP Çağlayan seçim irtibat bürosu açılışına katıldı. Çağlayan seçim bürosu önünde halkla buluşan HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Pınar Aydınlar'a halkın yoğun ilgisi dikkat çekti. Burada ilk olarak söz alan HDP Kağıthane Belediye Eşbaşkan adayı Ayten Kaya, halka HDP’de örgütlenme çağrısı yaparak, HDP ile seçimi kazanacakları mesajını verdi. Kaya, konuşmasının devamında, Türkiye’de kirli bir savaşın yürütüldüğünü belirterek, “Tüm tutsaklar için barış isteyenler için HDP’yi destekleyelim” dedi. Kaya’dan sonra söz alan HDP Kağıthane Belediye Eşbaşkan adayı Mehmet Maşuk Süer de “demokratik ulus” inşası için herkesin çok çalışması gerektiğini ifade etti.

Yapılan açıklamanın ardından kadınlar tarafından alkışlar eşliğinde seçim bürosu açıldı.

17.02.2014