HDP Karşıyaka İlçe örgütü açıklaması

08.12.2013
HDP Karşıyaka İlçe örgütü, İzmir'in Karabağlar ilçesinde okuyan Kürt ve Alevi öğrencilerin isimlerinin polis tarafından okul müdürlerinden istenerek fişlenmesi ve Adıyaman'da Alevi ailelerinin evlerinin işaretlenmesine ilişkin Metro İstasyon Durağı Havuzlu Park önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada Yüksekova'da 2 yurttaşın polis tarafından öldürülmesi de kınandı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada "Diren Hakkâri İzmir seninle" ve "Hepimiz Kürdüz hepimiz Aleviyiz" sloganları atıldı.

Grup adına açıklamayı yapan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Sultan Kaya, katliamcı zihniyetin başta Adıyaman olmak üzere Türkiye'nin farklı kentlerinde Alevi yurttaşların evlerini işaretlediğini belirterek, yapılan katliamlara inat daha fazla güçlenerek, var olmaya devam edeceklerini kaydetti. Farklı pencereden bakanların tek bir çözüm yolu olduğunu söyleyen Kaya, "Bu çözüm yolu örgütlü iradeyle hareket etmektir" dedi.

Yüksekova'da Mehmet Reşit İşbilir (35) ile Veysel İşbilir'in (34) polis kurşunuyla öldürüldüğünü hatırlatan Kaya, şunları aktardı: "Polislerin böyle hukuksuzca davranmasının arkasında hangi karanlık güçler vardır? Tüm bunların kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Halkımızı bu tür gelişmeler karşısında duyarlı olmasını ve ortak hareket etmesini istiyoruz.
7 Aralık 2013