HDP İzmir İl Örgütü yerel seçim politikalarını tartışmaya açtı

15.12.2013
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, partinin politikalarını tartışmak, parti ile iletişim kurmak isteyen akademisyen, yazar, sanat ve kültür insanları, meslek odaları üyeleri ile bir toplantı yaparak partinin yerel seçim politikalarını tartışmaya açtı.

Otuzu aşkın kişinin söz aldığı toplantı, ilk olarak HDP İzmir İl Eşbaşkanlarının açılış konuşmalarıyla başladı. HDP İzmir Eşbaşkanı Neşe Dilek Bakış, konuşmasında HDP’nin kuruluş süreci, örgütlenme yapısı ve bileşenleri ile ilgili bilgi verdi. HDP İzmir Eşbaşkanı Cavit Uğur ise HDP'nin içerisinde yer aldığı sürece  ve mevcut siyasal duruma ilişkin özet değerlendirme yaptı. Uğur, konuşmasında yerel seçimlere giderken HDP’nin siyasal hattının AKP ve CHP dışında üçüncü bir odak oluşturmak olduğunu belirtti. Üçüncü odak inşasının acilen oluşturulması gerektiğine işaret ederek AKP gerilerken, ABD’de CHP’lilerin gezisi sürecinde CHP merkezli kirli ittifakların kuruluşunun işaretlerinin görüldüğünü söyleyerek, "AKP’yi geriletelim" diyerek CHP’ye verilen desteğin söz konusu kirli ittifaka dahil olmayı beraberinde getireceği vurgusunu yaptı.

İl Eşbaşkanlarının konuşmasından sonra forum şeklinde konuşmalara geçildi. Otuzu aşkın kişinin söz aldığı konuşmalarda, Türkiye sosyalistleri ile Kürt özgürlük hareketinin birlikteliği, yerel seçimlerin önemi, üçüncü odak olmak için neler yapılması gerektiğine dair görüşlerin yanında İzmir’de yerel seçimlerin nasıl geçeceği, nasıl bir yerel yönetim ve belediye olması gerektiğine dair öneriler ve görüşler dile getirildi. Toplantı sırasında 2009 yılında yapılan yerel seçimlere giderken izlenen yol ve deneyimler de aktarıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü tarafından 4 – 5 Ocak 2013 tarihlerinde forumlar, atölye çalışmaları ve genel tartışmalardan oluşan İzmir Yerel Yönetim Çalıştayı yapılacağı bilgisi de aktarıldı.
14 Aralık 2013