HDP İzmir adayları halkla buluştu

02.02.2014
HDP İzmir İl Örgütü, Tepekule Kongre ve Gösteri Merkezi'nde düzenlediği aday tanıtım etkinliğiyle İzmir ve ilçelerinde yerel seçimlere girecek eşbaşkan adaylarını tanıttı. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinliğe, HDP bileşeni partilerin yöneticileri, HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Pınar Türk ve Osman Özçelik ile ilçe eşbaşkan adaylarının yanı sıra emek ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Özgürlük, devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan aday tanıtım etkinliğinde konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur, “Kızıldere'de Mahir Çayan ve yoldaşlarının katledildiği 30 Mart'ta Türkiye ve Kürdistan'daki yerel seçimlerde zafer kazanacağız” dedi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla AKP'nin gerçek yüzünün ortaya çıktığına işaret eden Uğur, "AKP'yi cemaat değil biz götüreceğiz" dedi. Ardından tek tek sahneye çağrılan ilçe belediye eş başkan adayları kendilerini tanıtarak seçim projelerini anlattı.

İlçe eşbaşkan adaylarının konuşmalarının ardından HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk sahneye çıkıp halkı selamladı. Kısa bir konuşma yapan Pınar Türk, özgürlüğün sokakta, kaldırım taşlarında olduğunun Gezi direnişiyle bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı. Kadınların yerel seçimlerden önce 8 Mart'ta alanlara çıkması için var güçleriyle çalışmaları gerektiğini ifade eden Türk, "Eğer 8 Mart'ta bütün kadınları örgütleyip alanlara taşıyabilirsek, bu alanlarda ortaya çıkacak kadın iradesini ve katılımını seçimlerde yansıtırız" diye kaydetti. Osman Özçelik ise "Artık söz zamanı değil eylem zamanı. Seçimde kapı kapı, ev ev, mahalle mahalle dolaşmalıyız. Birlikte bütün gücümüz çalışmalıyız. İzmir'de göstereceğimiz başarı ilerde birlikte yapacağımız işlerin ölçütü olabilir. Demokratik özerkliği yerelde örgütleyerek oluşturabiliriz. Yaşasın Türkiye halklarının kardeşliği" dedi.

30 Mart'ta İzmir'de HDP’den yerel seçimlere girecek olan ilçe belediye eşbaşkan adayları şöyle:

İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları: Osman Özçelik-Pınar Türk

Aliağa: Bircan Karakaya-Hasan Karaşahin

Balçova: Ercan Aygün-Pervin Esen

Bayraklı: Ayten Marangoz-Orhan Yüce

Bergama: Gani Oğuz

Bornova: Orhan Ayhan-Nevin Aytekin

Buca: Adnan Kaya-Huybin Dinler

Çeşme: Özlem Ayşe Ünal 

Çiğli: Yalçın Karaaslan-Başak Atılgan Özden

Dikili: Semra Uzunok-İlyas Serindağ

Foça: Sibel Kalaycı-Hasan Öztoprak

Gaziemir: Zuhal Çelebi-Levent Gedik

Güzelbahçe: Fikriye Birsen

Karabağlar: Mahmut Önen-Meryem Çakmak

Karaburun: Eş başkan adayları henüz açıklanmadı

Karşıyaka: Şule Ayhan-Rıfat Aydın

Kemalpaşa: Sakine Dervişcemaloğlu Sarısaltık

Kınık: Halil Sucu

Konak: Yıldız Çelik-Coşkun Üsterci

Menderes: Halime Aydağ

Menemen: Mustafa Aydın-Ümit Fatma Fırat

Narlıdere: Ertuğrul Barka

Seferihisar: Edibe Acar-Kıyas Kalın

Tire: Sebahat Kuş-Abdurrahman Demir

Torbalı: Hüsnü Koyuncu-Gülcan Kızıldağ

Urla: Sibel Çakır-İsmail Aydın

01.02.2014