HDP Hatay'ın 3 ilçesinde seçim startı verdi

12.01.2014
Hatay'da Dörtyol Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen "Demokratik çözüm ve barış şöleni"nde HDP İskenderun, Dörtyol ve Payas ilçe belediye başkan aday adaylarının tanıtımı yapıldı.

Şölene Muş Milletvekili Demir Çelik, HDP Hatay il ve ilçe yöneticileri, HDP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Ercüment Kimyon, HDP Dörtyol Belediye Başkan aday adayı Mehmet İnsan, HDP Payas Belediye Başkan aday adayı Mehmet Laçin'in yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Şölen özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşu sonrası yapılan kısa konuşmada Roboski, Maraş ve Paris katliamlarını kınanarak, faillerin bir an önce yargılanması gerektiği belirtildi. Aydıncı'nın konuşmasının ardından HDP İskenderun, Dörtyol ve Payas Belediye Başkan aday adaylarının tanıtımı yapıldı. Tanıtımın ardından Muş milletvekili Demir Çelik kısa bir konuşma yaptı. Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçiyi anarak konuşmasına başlayan Çelik, "Dört yıl önce Dörtyol'da parti binamızı yakıp, yıktılar. Çünkü yeşeren umutlarımızı teslim almak istiyorlardı. Ama siz Dörtyol halkı olarak ne yaptınız? 'İnadına özgürlük inadına azadi' diyerek alanları doldurdunuz. İşte mücadele böyle bir şeydir. Bu temelde belediye başkan adaylarına başarılar diliyorum. Bu şölenle Dörtyol'da seçim stardı veriyoruz" dedi.

Şölen, Hünermend Rojar, Bülent Turan ve dengbejlerin dinletisinin ardından sona erdi.

11 Ocak 2014