HDP Gaziosmanpaşa ve Sultangazi adaylarını tanıttı

10.02.2014
HDP Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü aday tanıtımı ve Gaziosmanpaşa halkı ile dayanışma yapmak amacıyla Gözde Düğün Salonu'nda kahvaltı gerçekleştirdi. Salona "Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz" , "Şehir senin" pankartı ve HDP bayrakları asıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesine yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından söz alan HDP Gaziosmanpaşa İlçe Eşbaşkanı Cevdet Öçal HDP'nin Kürt halkının müzakere sürecine girmiş olması ve Gezi olaylarındaki halkların birliği ile beraber kurulduğunu belirterek, "Bizler, yolsuzluk ve rüşvete öncülük etmiş AKP ve şovenist CHP'ye mahkum değiliz, Artık HDP var. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz. HDP sadece seçimi kazanmayı değil, ülkeye demokrasi getirmeyi amaçlıyor" dedi.

Ardından söz alan HDP Gaziosmanpaşa Belediye Eşbaşkan Adayı Feray Mertoğlu HDP'nin yerel yönetimlerde kullanacağı eşbaşkanlık sisteminin kadınlara belediye yönetiminde söz sahibi sağladığı için önemli olduğunu ifade ederek, Gaziosmanpaşa'ya kadınlar için ayrıcalıklı hizmetler getireceklerini söyledi. Mertoğlu bunlar için de kadınların mücadele içerisinde olması gerektiğine vurgu yaparak kadınların mahalle meclislerinde yer alacaklarını dile getirdi. HDP Gaziosmanpaşa Belediye Eşbaşkan Adayı Erdal Çelik ise HDP'nin yeni bir umut partisi olduğunu belirterek, AKP'nin halktan korktuğunu ve bu yüzden HDP'nin var olduğunu söyledi. Gaziosmanpaşa'nın yoksulların, emekçilerin yaşadığı bir yer olduğuna dikkat çeken Çelik, "Sermaye partilerinin gözünü diktiği yerdir Gaziosmanpaşa. Kentsel dönüşüm projeleri bu yüzdendir" dedi.

Son olarak söz alan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, "Savaşçı politikayı bize dayatanlar yeni bir iktidar partisi olmak istiyorlar" diyerek Başbakan Erdoğan'ın gazete patronu gibi davranarak medyaya istediğini yaptırdığını söyledi. Tüzel, yıllardır Türkiye'yi Başbakan Erdoğan gibi düşünenlerin yönettiğine dikkat çekerek, "Ama bu kez izin vermeyeceğiz. Yıllardır bizi vaatlerle yönettiler. Bizi kırıntılarla bugüne kadar oyaladılar. Artık yok diyoruz ve bu seçimlerde tüm düzen partilerinin karşısında halkların direnişini kazanacağız" dedi.Tüzel, konuşmasında sık sık yerellik vurgusu yaparak Rojava'daki özerk yönetim modelinin yolunda ilerleyeceklerini dile getirdi. Kahvaltı etkinliği Tüzel'in konuşmasının ardından 'Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları eşliğinde sona erdi.

Ardından Tüzel açılışını ve aday tanıtımını yapmak amacıyla HDP'nin Sultangazi'de bulunan İlçe Örgütü'ne geçti. Yurttaşlar, Tüzel'i "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları ile karşıladı. HDP Sultangazi Belediye Eşbaşkan Adayları Meltem Teker ve Ferhat Boğatekin açılış yaptı. İlk söz alan Boğatekin, "Kürdistan'da bu kazançları aldıysak Kürtlerin, demokratların insanlıktan yana olanların rengini Sultangazi'de de verebiliriz. Bunu da sizinle yani emekçi halkla beraber başarabileceğimize inanıyoruz" dedi. HDP Sultangazi Belediye Eşbaşkan Adayı Meltem Teker de yerel yönetimlerde merkezden değil, mahalle mahalle herkesin karar sahibi olabileceğini belirterek, "Halkın iradesinin alınmadığı karar hiçbir şekilde meşru kabul edilemez. Hepimiz emeğimizi tek yumruk halinde iktidarın üzerine var mıyız?" diye konuştu. Belediye eş başkan adaylarının ardından söz alan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ,Sultangazi'deki sorunlara değinerek eş başkan adaylarının en güzel şekilde Sultangazi'yi temsil edeceklerini söyledi. Sultangazi'nin uyuşturucu ve çete örgütleri ile mücadele eden bir yer olduğuna dikkat çeken Tüzel, bu tür yerlerde hep beraber gençleri kazanacaklarını ifade etti.

09.02.2014