HDP Eskişehir’i halkla birlikte yönetmeye aday

14.01.2014
Halkların Demokratik Partisi Eskişehir İl Örgütü düzenlediği geniş katılımlı toplantı ile belediye başkan aday adaylarını ve meclis üyesi aday adaylarını halka tanıttı.

Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Gürsel Şensafak öncelikle Türkiye’de yaşanan iki temel demokrasi sorunundan bahsetti. Kürt Sorunu ve Alevi Sorununun Cumhuriyet Tarihi boyunca Türkiye halklarının kanayan yarası olduğunu söyleyen Şenşafak, HDP olarak bu ülkede herkesin özgürce ve bir arada yaşamasını savunduklarını belirtti. Ayrıca ülkemizde yaşanan emek sömürüsüne de değinen Şenşafak, AKP’nin sermaye güçleri ile birlikte ülkeyi soyduğu yetmezmiş gibi işçinin emekçinin cebindeki üç kuruşu da göz diktiğini ve ülkeyi küçük Çin haline getirmek istediğini belirtti.

Kadınlardan gençlere, işçilere emekçilere, Kürtlere, Çerkeslere, Alevilerden çeşitli inanç gruplarına, LGBTİ'lere kadar halkın birçok kesimim bir arada olduğu mücadele örgütü olan HDP’nin seçimlerde AKP’ye, AKP kopyasına dönüşen ve başta Ankara, İstanbul olmak üzere birçok yerde ırkçı gerici adaylar gösteren CHP’ye karşı bir odak olacağını vurgulayan Şenşafak kendimiz de kentimizi de yönetmeye adayız dedi.

Şenşafak’ın konuşmasının ardından aday tanıtımları yapıldı. Terzi Fikri’den Pertek Belediyesine belediyecilik anlayışı benimsendiği belirtilerek belediye başkan aday adayları tanıtıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Aday Adaylığına Cemal Küçükbaş ve Şehriban Uysal, Odunpazarı İlçe Belediye Eşbaşkan Aday Adaylığına İzzettin Altun ve Av. Heval Yıldız Karasu, Tepebaşı İlçe Belediye Eşbaşkan Aday Adaylığına Ceren Tekin ve Opr. Dt. Mete Günay gösterildi.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Aday Adayı Cemal Küçükbaş, toplumda ne kadar ötekileştirilen ezilen kesim varsa HDP’nin onların partisi olduğunu belirterek, “Türkiye demokrasi güçlerinin cephe partisidir. Bizim özgürlük ve demokrasi aşkımız bu kenti de bu ülkeyi de yönetmeye kadirdir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Aday Adayı Şehriban Uysal da hem bir Alevi hem de bir kadın olarak bu ülkede ötekileştirildiğini ezildiğini belirterek belediye başkanlığına aday olduğunu ve bu sorunların çözümünün devletin sorumluluğunda olduğu belirtti. Uysal, sorunların çözülmesi için HDP olarak şehri yönetmeye aday olduklarını dile getirdi.

Tepebaşı Belediye Eşbaşkan Aday Adayı Ceren Tekin konuşmasında HDP’nin belediyecilik anlayışından bahsederek Eskişehir özelinde hedeflerini anlattı. Belediyelerde sigortasız, sendikasız ve taşeron işçiliğe son vererek çalışan her işçinin bu haklarını kullanmasını sağlayacaklarını belirten Tekin, kadınlar çocuklar ve gençler için yapılan yatırımların artırılacağını ve belediyede Tatarca, Çerkezce, Kürtçe gibi çok dilli hizmet verileceğini belirtti. Tepebaşı Belediyesi Eşbaşkan Aday Adayı Op. Dt. Mete Günay ise yaptığı konuşmada seçim barajı yüzünden anti demokratik bir seçim sistemi olduğu belirterek buna karşı çıktıklarını ve şehrin sahibi olmak için değil sakini olarak şehri halkla birlikte yönetmek için aday olduklarını belirtti.

Odunpazarı Belediye Eşbaşkan Aday Adayı İzzettin Altun ise konuşmasında halkçı, paylaşımcı, çevreci, özgür, onurlu, demokratik bir yaşamı inşa etmek için yola çıktıklarını belirtti. Odunpazarı Belediyesi Eşbaşkan Aday Adayı Av. Heval Yıldız Karasu ise belediye seçimlerinde belediye meclis üyeliklerinin çok önemli olduğunu bunun nedenin ise bütün yolsuzluk kararlarının ilk olarak belediye meclislerinden çıktığını ve HDP olarak bunları teşhir etmemiz gerektiğini söyledi.

Yüzlerce kişinin katıldığı aday tanıtım toplantısı son olarak belediye eşbaşkan aday adayları ve belediye meclis üyesi aday adaylarının katılımcıları selamlaması ile sona erdi. Daha sonra katılımcılar halaylar eşliğinde etkinliği sonlandırdı.

12 Ocak 2014