HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel 78'liler dayanışma etkinliğine katıldı

08.12.2013
78'liler Birlik ve Dayanışma Derneği, Vedat Dalokay Düğün Salonu'nda dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP PM üyeleri, çeşitli kitle örgütleri temsilcileri ve birçok yurttaş katıldı. Etkinlik Gezi direnişinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Etkinlikte ilk olarak konuşan 78'liler Birlik ve Dayanışma ve Derneği Başkanı Metin Uzunöz, "Türkiye toplumu ve halkıyla birlik ve kardeşlik duyguları içinde ortak yaşam kültürü geliştirme zorundayız. Bunun eşitlikçi, özgürlükçü, adil ve kardeşlikler adaletinin egemen olduğu bir toplumda yaşamak için yapalım" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise konuşmasında Yüksekova'da HPG'lilerin mezarlarının tahrip edilmesi protestoları sırasında polis kurşunu ile yaşamını yitiren Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'e değindi. Tuncel, "Yüksekova'da iki yurttaşımız polisin açtı ateş sonucunda yaşamını yitirmiştir. Hakkari Valisi hemen, 'silahlı iki kişi çatışmada öldürüldü' diye açıklama yaptı. Polisleri aklama telaşı ile yapılan bu açıklamaları biz Uğur Kaymaz'ın katledildiği günlerde yine duymuştuk" dedi. Tuncel, 6 Aralık'ın aynı zamanda Diyarbakır'da 2009 polis kurşunu ile öldürülen Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem'in ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak, katillerin hala bulunamadığını söyledi.
6 Aralık 2013