HDP Eşbaşkan adayları İzmir'de binlerle buluştu

11.02.2014
"Şehir Senin" şiarıyla yerel seçimlere hazırlanan HDP İzmir İl Örgütü, yerel seçim çalışmaları kapsamında yüzlerce yurttaşın katılımıyla Menemen'de halk toplantısı, Bayraklı ve Buca'da seçim bürosu açılışı ve aday tanıtımı yaptı.

Menemen'de Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk'ün katılımıyla halk toplantısı gerçekleştirdi. Sarıyıldız ve eşbaşkan adaylarını Menemen girişinde onlarca araçlık konvoyla karşılayan yurttaşlar, ardından Asarlık Mahallesi'nde geçti. Mahallede toplanan yüzlerce yurttaş araç konvoyunu alkış ve zılgıtlarla, sloganlarla karşıladı. Halk toplantısına HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur ve HDP Menemen Belediye Eşbaşkanları adayları Mustafa Aydın ve Ümit Fatma Fırat katıldı.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, "Sizleri mücadelesiyle buralara geldik yoldaşlarım. 30 Mart'ta Mahirlerin katledildiği günde biz HDPyi zafere ulaştıracağız" dedi. HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Osman Özçelik "HDP ile birlikte bütün ezilen halklarla birlikte mücadele edeceğiz. Sesimizi ne kadar yükseltirsek barış o kadar yakındır" diye kaydetti.

Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise, "Rojava'da devrimi her tarafa yayılacak. HDP'nin ne olduğunu merak edenler Rojava'da devrime baksın. T.C.'nin inkarcı zihniyeti Rojava devrimini örnek alsın" diye kaydetti. Burada kısa bir konuşma yapan HDP Buca Belediye Eşbaşkan Adnan Kaya, "Yıllardır insan hakları mücadelesi içerisinde yer alan bir insan olarak, HDP içinde yer almaktan gurur duyuyorum. Ötekileştirilen, dışlanan ve sömürülen herkesin sesi olacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Pınar Türk ise, "Bizler öldürülen kadınların, emeği sömürülen işçiler ve ezilen halklar için mücadele edeceğiz" diye kaydetti. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.

10.02.2014