HDP Ege Bölgesi adayları eğitim için buluştu

15.02.2014
HDP yerel seçim çalışmaları kapsamında Ege bölgesindeki il ve ilçe eşbaşkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylarına yerel seçim politikalarına ilişkin eğitim verdi. Tepekule Kongre ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen eğitim çalıştayına, HDP Aydın, Muğla, İzmir, Uşak, Denizli ve Manisa illerindeki il ve ilçe eşbaşkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylarının yanı sıra HDP MYK üyesi Sezai Temelli ve PM üyesi Pervin Oduncu katıldı.

Eğitimde ilk konuşan İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur, gerçekleştirdikleri Ege bölge aday eğitim çalışmasıyla seçim çalışmaları kapsamında ortaya koydukları siyaseti tartışacaklarını söyleyerek, "Ülkenin içinde geçtiği dönem tabiri caizse bize altın tepside sunulan bir fırsatı vermektedir. Ancak fırsatlar kullanıldığında fırsat haline gelir. Bu fırsatı Kürtlerin ve Türkiye'de ezilenlerin kurtuluşu uğruna kullanabileceğiz bir imkan haline getireceğiz. Bu seçimlerde barışla çıkacağız" dedi. HDP PM üyesi Pervin Oduncu ise, HDP adayları olarak yürüklerini ve beyinlerini ortaklaştırmak için bu çalışmaya düzenlediklerini belirterek, "Kesin zafer ve başarmak adına yola çıktık. Hepinizde bu iddiayı görüyorum. Bu bizim büyük mutluluk. Ülke ve seçim gündemini hızlı bir şekilde haklarımıza ulaştırmamız gerekiyor. Burada iyi bir yoğunlaşmayla dilimizi ve beynizimi ortaklaştırmamız gerekiyor" diye kaydetti.

HDP MYK üyesi Sezai Temelli ise, yerel seçimlerde HDP'nin halklarda büyük bir umut, ilgi ve beklenti yarattığını belirterek, seçim çalışmaları kapsamında bu umudu gerçeğe dönüşmeleri gerektiğini vurguladı. Eğitim çalıştayının temel amacının her adayın kendi yerelinde yaşayan insanların temel meselelerine yönelik politika üretmesi olduğunu ifade eden Temelli, "Önümüzdeki problemleri aşabilmek ve özgürlük mücadelemiz için esas yapacağımız şey, yerel demokrasiyi gerçekleştirmektir. Ağırlıklı olarak ön plana çıkan temel mesele de budur. Her birimiz farklı farklı yerellerdeyiz. Hepimizin ortak noktaları olmasına rağmen, yerellerin kendine özgün koşulları vardır. Bu koşullardan kaynaklı yerelin meselelerine dair bazı diyaloglara ihtiyacı var. Burada hep birlikte göreceğimiz bu paketle, bir bütünü oluşturmaya çalışıyoruz. Çalıştaya katılan bütün uzmanların birlikte oluşturduğu bir paket" diye kaydetti.

Yerel seçimleri basit bir oy hesabından ziyade, mücadeleyi yaygınlaştırma aracı olarak gördüklerini kaydeden Temelli, "Esas vurgu yerel demokrasi ve yerel mücadeledir " diye konuştu. Konuşmaların ardından adaylara yaklaşık 4 saat süren sunum yapıldı.

14.02.2014