HDP Didim İlçe Örgütü törenle açıldı

25.12.2013
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Didim İlçe Örgütü, HDP Eşbaşkanı ve İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel'in katılımıyla açıldı.

Açılış etkinliğinde konuşan HDP İl Eşbaşkanı İbrahim Alçiçek, AKP'nin KCK davası ile hukuk ihlali yaptığını, Kürt sorununun çözüm sürecinde karakol inşa etmesinin ise samimiyetsizliğini gösterdiğini söyledi. Alçiçek, HDP'nin Didim'de ve ülkenin bir çok noktasında yerel iktidarı alarak halkın iktidarını kuracağını söyledi.

Alçiçek'in ardından konuşma yapan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, "Didim'de belediyeyi almak istiyorsak burada yaşayan her türlü kimlik ve inançtan insanın hangisi yaşıyorsa hepsine gidip temas edeceğiz" diye konuştu. Tuncel, AKP ile cemaat arasındaki iktidar kavgasına dikkat çekerek "Başbakan 'Cemat Mağduru'yum turları yapıyor. Sormazlar mı '2002'de birlikte gelmediniz mi, birlikte yemediniz mi, kadınlara gençlere ayrı eziyet uygulamadınız mı? Ne oldu rantı paylaşamadılar arkadaşlar" dedi.

AKP ve CHP'nin rant sisteminde anlaştığını belirten Tuncel "Bu sistemi bu sistemin mağdurları değiştirebilir. Şimdi bizim sıramız, iktidar kendisine zafiyet yaratarak bu durumdan sıyrılmaya çalışıyor. Bunun adı rezalettir. AKP geldi itiraz ettiği sistemden daha kötü bir sistem kurdular. AKP'yi iktidarının artık ülkeyi yönetme meşruluğu kalmamıştır. Ayakkabı kutularından çıkan o paralar sizlerin vergilerinden alınan sağlık, eğitim, barınma hakkı için kullanılması gereken paralar birilerinin çıkarı için kullanılmıştır" diye konuştu.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda isimleri geçen bakanların hala istifa etmediğini kaydeden Tuncel, Demokratik ülkelerde hükümet düşerdi. İnsanlar temiz ve pak olsalardı istifa ederlerdi" dedi. "Hesap vermeden demokratikleşme olmaz" diyen Tuncel "AKP-MHP-CHP'de hesap vermek değil, bu ülkenin bütün kaynaklarını bütün olanaklarını kendileri yemek istiyor. Bunun önünde ki tek güç HDP ve halkın kendisidir" şeklinde konuştu.

Tuncel, Alevilere de seslenerek "Alevilerin geleceği HDP'dedir. CHP'de değil, katliamlara bakın; CHP ya iktidarda ya da iktidar ortağıdır. Kendi belediyelerinde bile cemevlerine yer vermediklerini biliyoruz. Kendi iktidarları döneminde ne zorunlu din derslerini ne de Diyanet İşleri Başkanlığını kaldırma gereği görmemişlerdir. Bırakın herkes kendi ibadetini kendisi nasıl yapacağına karar versin. Kadınlar ve gençlerin geleceğinde HDP'dedir" dedi. Yapılan konuşmanın ardından HDP Didim İlçe binasının açılışını törenle açıldı.
24 Aralık 2013