HDP Didim İlçe Örgütü seçim çalışmalarına start verdi

08.12.2013
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Didim İlçe Örgütü, basın açıklaması yaparak seçim çalışmalarının startını verdi. İlçe binası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan HDP İlçe Eşbaşkanı Hasan Hüseyin Demirel, "HDP, ülkemizin ezilen tüm toplumsal kesimlerini ve halklarımızı kucaklayan büyük kongresiyle kuruluşunu tamamlamış emek,demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yerini almıştır" dedi.

2014 yerel seçimlerinin HDP'nin ilk seçimi olacağını hatırlatan Demirel, "Bu anlamda seçim çalışmalarımızın merkezinde barışın, demokrasinin, özgürlüğün ve emeğin Türkiye’sini kurma hedefi vardır. Aynı zamanda seçim stratejimizin esaslarından biri de kadınların eşitlik ve özgürlük arayışı ve mücadelesidir" şeklinde konuştu.

Toplumun tüm ezilen kesimlerinin güçlerini birleştirmesi gerektiğine işaret eden Demirel, HDP'nin bu bağlamda burjuva düzen partilerinin aksine belirleyeceği adaylarla yerelden ve yerinden demokrasi anlayışına dayanan demokratik özerk yönetim anlayışının geliştirileceği tarzda yerel seçim çalışmalarını hedef aldığını hatırlattı.

Demirel, Adayları belirlerken, toplumun farklı inanç, dil, kültür ve kimliklerine sahip olan halkların, ötekileştirilenlerin, ezilen ve sömürülenlerin, kadınların, gençlerin, işçilerin, emekçilerin, LGBTİ bireylerin, ücretli çalışanların, engellilerin, emeklilerin temsil hakkını esas alacaklarını söyledi. Demirel, "Adaylarımız demokratik işleyiş ve mekanizmalarla yerellerin özgünlüklerine uygun olarak, halk tarafından eğilim yoklamasıyla belirlenecektir" diyen Demirel, forumların, yerel ve mahalle meclislerinin bu eğilim yoklamasının yapılacağı yerler olacağını bildirdi.

Demirel, adaylık için başvuru yapacak kişilerin, "Hak ve özgürlük mücadelemize,onun değerlerine ve perspektiflerine sahip çıkacaktır. Ticari değil, kentsel kamu hizmetlerini çoğaltacak, emekçilerin ve ezilenlerin yararına ve toplumsal insiyatiflere açık uygulamaları hedefleyecektir. Kadın özgürlük mücadelesini ve toplumsal cinsiyet eşitliğini benimseyecek ve her koşul altında kadın özgürlük mücadelesi için çalışmayı esas alacaktır. Kent, ilçe ve mahalle meclisleriyle çalışmayı esas alacaktır. Halkın kendi karar mekanizmalarını ve kararlarını kabul edecek, çalışmalarını aleni ve şeffaf yürütüp düzenli olarak halka rapor sunacaktır. Belediyeciliği sadece alt ve üst yapı çalışmalarıyla sınırlı görmeyecek, yerel yönetimlerde kültürel, sanatsal,sosyal politika ve ekoloji projelerini hayata geçirmeyi esas alacaktır. Yoksullukla mücadele ve alternatif ekonomik programların,katılımcı ekonomi modellerinin açığa çıkarılması ve sosyal belediyecilik için çalışacaktır. Doğa ve canlı yaşamının korunmasını, ekolojik sistemin tahrip edilmemesini gözetecektir" dedi.