HDP Denizli İl Örgütü'nden dayanışma yemeği

25.12.2013
HDP Denizli İl Örgütü tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, HDP MYK üyesi Sezai Temelli, Eğitim-Sen, SES, Alevi Kültür Derneği temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. İlk konuşmayı HDP MYK üyesi Sezai Temelli yaptı. Temelli, Türkiye'nin yolsuzluk iddialarıyla çalkalandığını belirterek "Bizler hem cemaatin hem de AKP hükümetinin çıkarları için çatıştıklarını iyi biliyoruz" dedi.

Ardından söz alan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, Roboski katliamını yıldönümünde hala faillerin yargının önüne çıkarılmadığına dikkat çekerek sınır ötesi tezkereye AKP, CHP ve MHP'nin oy birliğiyle evet dediğini hatırlattı. Tuncel, "AKP teskereden aldığı güçle geldi başımıza bomba yağdırdı. Hangisi hangisinden daha temiz. Rantta anlaşan bu üç parti Türkiye'ye demokrasi getiremez" dedi.

Hukukun herkes için eşit olması gerektiğine işaret eden Tuncel, "Ankara'da başka, Diyarbakır'da başka hukuk olmaz. İstiklal mahkemelerinden bugüne yargı sistemi siyasidir. Biz Şex Sait, Seyid Rıza ve Pir Sultan geleneğinden geliyoruz" dedi. Deniz Gezmişlerin Hakkari'de kardeşlik köprüsü kurduğunu hatırlatan Tuncel, "Köprüyü hazmedemeyenler yıktılar. Ama biz bu köprüyü buralardan Denizli'den Gever'e, Amed'e doğru kurmaya başlayacağız. Sayın Öcalan'ın Diyarbakır Newroz'unda açıkladığı manifestoyu HDP'yle buradan örmeye başlayacağız. Biz Anadolu, Mezopotamya ve Trakya'yı birlikte özgürleştireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından yerel grupların seslendirdiği ezgilerle gece devam etti.^
23 Aralık Perşembe