HDP Çanakkale'de seçim startını verdi

27.01.2014
Halkların Demokratik Partisi, Çanakkale'de düzenlediği dayanışma yemeği ile seçim çalışmalarının startını verdi. Yemeğe, Mardin Milletvekili Erol Dora, HDP Çanakkale Belediye Eşbaşkan Adayı Şehmuz Aslan, HDP il ve ilçe yöneticilerinin aralarında olduğu 500 kişi katıldı.

HDP Çanakkale Belediye Eşbaşkanı Adayı Şehmuz Aslan, 30 Mart'ta yapılacak seçimlere 20'yi aşkın partinin gireceğini hatırlatarak, "Ancak iki parti var. Birinci parti sistem partileridir. Bu düzenden yamalanan, halkı yok sayan, tekçi, yıkıma, soymaya talip olan partilerdir. İkinci parti ise halkın kendini yönetme gücünü gösteren, kentini yöneten, şehrine sahip çıkan, doğasına, insanına, emeğine, hakkına sahip çıkan işçilerin, emekçilerin, kadınların, LGBTİ'lerin ve tüm ezilen kesimlerin kendi bileşiminden oluşan HDP'dir. Halkımız bu seçimde düzen partilerine gerekli cevabı Gezi'de verdiği gibi sandıkta da vererek gücünü gösterecektir" dedi.

Mardin Milletvekili Erol Dora, farklılıkların bir arada olduğu, birleştirici bir unsur taşıyan HDP'nin halkın özlemlerini gidermek için yola çıktığını söyledi.

Konuşmaların ardından yemek müzik ve sohbetlerle devam etti.

26 Ocak 2014