HDP Bursa'da yaşanan ırkçı saldırılara dikkat çekti

31.01.2014
HDP Bursa İl Örgütü, son dönemde Kürt öğrencilere dönük gelişen ırkçı saldırılar ve linç girişimlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP Bursa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Nurkan Çelik Büyük, HDP Osmangazi Belediye Eşbaşkan Adayı Nuri Baygındır, HDP Yıldırım Belediye Eşbaşkan Adayı Hüseyin Armağan katıldı.

Toplantıda açıklamayı HDP Bursa İl Eşbaşkanı Nuri Aysever yaptı. Yerel seçim startının verilmesi ile birlikte kandan ve kaos ortamından beslenen bir takım karanlık güçlerin düğmeye basılmışçasına provokatif eylemlerle ortamı sabote ettiklerini belirten Aysever, İzmir Dikili'de HDP aday tanıtım açıklamasına yönelik gerçekleşen saldırıya değindi. Aysever, Birçok yerde de partimizin bileşenlerinin binalarına ve üyelerine yönelik ırkçı ve faşist saldırılar gerçekleştirilmektedir. Aynı ırkçı faşist saldırıların bir benzeri de ilimizde Görükle yerleşkesinde Kürt oldukları gerekçesiyle öğrencilere saldırılmıştır. İki gündür süren bu saldırılarda bir öğrenci kuru sıkı tabir edilen silahla ayağından yaralanırken diğer öğrenciler de darp edilmiştir" dedi

Aysever, saldırıların önü alınmadığı takdirde, önümüzdeki yerel seçimlerde seçim güvenliği sorunuyla karşı karşıya kalınacağına dikkat çekerek, "AKP 2013 Newroz'unda ortaya çıkan barış imkânını heba etmesi ve şu ana kadar adım atılmamasının bedelini ödemektedir" dedi. Siyasal ortamı zehirleyen üslup ve tutumlardan uzak durulması gerektiği uyarısında bulunan Aysever, "Üstü örtülü ayrımcılık ve nefret suçu işlemeyi alışkanlık haline getirmiş çevrelerin ise HDP ve bileşenlerimizi hedef göstermelerine boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

30.01.2014