HDP Balıkesir adaylarını şölenle tanıttı

01.02.2014
HDP Balıkesir Büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkan adayları Edremit Belediye Konferans Salonu'nda yapılan şölen ile halka tanıtıldı. Çok sayıda partilinin katıldığı şölene Muş Milletvekili Demir Çelik ve Alevi Kültür Derneği temsilcileri de katıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Muş Milletvekili Demir Çelik, 90 yıldır Kürt halkına deli gömleği giydirilmek istendiğini ifade ederek, "Adalet, özgürlük ve insanlık için bu deli gömleğini giymeyi ret edeceğiz. 30 Mart seçimleri bizim için referandumdur" dedi.

Rojava'da kurulan Özerk Kantonu selamlayarak konuşmasına devam eden Çelik, "Emperyal küresel güçler olan ABD, Rusya ve Çin'in yedeğine düşmeden halkların özgücüne dayalı öz yönetim organlarını Özerk Demokratik Kürdistan'ı nasıl ki ilan edip inşa ettiysek, bize 90 yıldır dayatılan Kemalist militarist çizginin sağı yada Kemalist militarist çizginin solunu tutmak zorunda değiliz. Türkiye'de demokratik ortak vatanda Halkların Demokratik Partisi ile, demokratik cumhuriyeti halklara kazandırma görevini taçlandıracağız" ifadelerini kullandı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın itibarsızlatıralarak, Kürt halkının geleceğinin çalınmak istendiğine de ifade eden Çelik, "Bu zihniyet tanıdığımız, bildiğimiz Kemalist, militarist devletin ta kendisidir. İş Kürde geldiğinde 'şakidir', 'bölücüdür', 'teröristtir'. İş Gezi direnişine geldiğinde de yaşamına sahip çıkan, kimliğine sahip çıkana söylenen yine 'terördür', 'teröristtir'. Hak isteyen, özgürlük isteyen biri terörist değil, olsa olsa özgürlüğün sevdalısıdır, aşkın sevdalısıdır. Özgür demokratik Türkiye'nin sevdalısıdır. Bu sevda 5 bin yıllık iktidarcı devlete karşı Spartaküs'ün sevdasıdır. Bu sevda 5 bin yıldır kölelerin, köle sahiplerinin, bu sevda kirlenmenin kirletmenin kendisi olan devletlere itiraz eden peygamberlerin sevdasıdır" dedi.

Çelik'in konuşmasından sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Hasırcı ile Edremit Belediye Eşbaşkan Adayları Yurdanur Güven ve Mustafa Şahin sahneye davet edilerek halka tanıtıldı. Sahneye çıkan adaylar halkı selamladı. Yapılan selamlamadan sonra şölen, Nihat Baran, Gula Dersimi, Şohreta Kurdi ve Hozan Erhan'ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

31.01.2014