HDP Bağcılar İlçe Örgütü şöleni

10.12.2013
HDP Bağcılar İlçe Örgütü, Hanoğlu Düğün Salonu'nda şölen düzenledi. Şölene HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel katıldı.

Şölen'in açılış konuşmasını HDP Bağcılar İlçe Eşbaşkanları Ayten Yumli ve Şeref Yıldız yaptı. Ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise, Kürt hareketinin eşit yurttaşlık ve kardeşlik için mücadele ettiğinin altını çizerek, "Ama ne yazık ki sizin temsilcileriniz olan milletvekilleri hala cezaevindeler. Binlercesi bir özgürlük mücadelesi verdiği için hapiste" dedi. Tüzel, yürütecekleri kardeşlik ve barış mücadelesiyle cezaevindeki siyasi tutsakları da özgürlüklerine kavuşturmayı başaracaklarını belirtti.

Yüksekova'da polisin kurşunuyla Veysel İşbilir ve Reşit İşbilir adlı yurttaşların yaşamlarını yitirmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tüzel, "Onlar düzenin kara bekçileri tarafından öldürülmüşlerdir. Ne oldu, ne bitti Hakkâri Yüksekova'da? Bunun bir kez daha doğru görülmesi gerekiyor. 2013 yılının başından bu yana toplumda şu konuşuluyor; 'Artık çatışma yok. Analar ağlamıyor' diye. Türkiye toplumu bunu konuşuyor. Ama gerçek hayat bu konuşulduğu gibi değil. Bu süreç hakların kardeşleşmesine, Kürt halkının özgürleşmesine, yurttaşlık hakkına, diline, kültürüne kavuşsun. Gerçekten bir barış olacağı, demokratik bir toplumu kuracağımız bir süreç olsun dediğimiz bu süreçte bakıyoruz ki istediğimiz gibi gitmiyor" dedi.

Konuşmasının devamında Başbakan Erdoğan'ın geçmişte sarf ettiği "Kadın da olsa çocuk da olsa güvenlik görevlilerimiz görevini yapacaktır" sözünü hatırlatan Tüzel, "Aynı zihniyet Yüksekova'da bunu yaptı. O halkın elinde top, tüfek yoktu. Sesleri, pankartları vardı. Tek istedikleri barıştır" dedi. Gezi direnişinde de yurttaşların polis müdahalelerinde yaşamlarını yitirdiğini hatırlatan Tüzel, "Valiler çıkıp diyor ki 'bunlar polise saldırdılar.' Her zaman olduğu gibi yalana sarıldılar. Devlet terörüyle öldürülmüş hiçbir genç eline silah almadı. Bu zihniyet terk edilmediği sürece bu süreç ilerlemez" dedi. Başbakan'ın bu konuda bir şeyler söylemesi gerektiğini kaydeden Tüzel, "Başbakan burada bir şeyler söylemeli; ama polisini ve valisini koruma peşinde" dedi.
8 Aralık 2013