HDP Arnavutköy İlçe Örgütü'nün açılışı yapıldı

25.02.2014
HDP, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'da Arnavutköy merkezde bulunan HDP İlçe Örgütü'nün açılışını yaptı. Yüzlerce kişinin katıldığı açılışa BDP Ağrı Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık, HDP Arnavutköy Eşbaşkan adayları Harun Kaya ve Hatice Vural da katıldı.

Açılışta seçim otobüsünün üstünden halka hitap eden BDP Ağrı Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık, barış sürecine destek verilip birlik oluşturulduğu takdirde barış sürecinin güçleneceğini söyledi. Sistem partilerinin birbirlerinden hiçbir farkının olmadığının, hepsinin rant ve hırsızlık peşinde olduğunu da ifade eden Sakık, "Yolsuzluk süreci başladığından beri yurttaşlar AKP'ye oy vermeyeceğini açık açık söylüyor. İşte bu halkımıza sesleniyorum gelin barışı savunun, halk ile birlikte yönetime talip olan bizlere oy verin. Bize vereceğiniz oyu kendinize vermiş olursunuz" diye belirtti. "30 Mart'ta Kürdistan ve Türkiye'de fırtına estireceğiz" diyen Sakık, son olarak "Kürdistan'da BDP ile AKP'yi tabela partisi yapacağız. Türkiye'de ise HDP ile halkların kardeşliğini sağlayıp belediyelerin nasıl yönetileceğini herkese göstereceğiz" dedi.

Sakık'ın konuşmasının ardından parti binasının açılışı gerçekleştirdi. Açılış yerel sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.

23.02.2014