HDP Adana'da adaylarını şölenle tanıttı

03.02.2014
HDP Adana İl Örgütü, HDP Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Leyla Uyar, HDP Çukurova Belediyesi Eşbaşkan Adayı Kamuran Çetinkaya ve HDP Ceyhan Belediyesi Eşbaşkan Adayları Songül Alver ve Mehmet Yardımcı'yı tanıtım amacıyla Küçükkırım Mahallesinde şölen düzenledi. Şölen öncesi yüzlerce yurttaş eşbaşkan adaylarını karşılamak amacıyla Adana-Ceyhan E-5 Karayolu üzerinde yüzlerce araçlık konvoyla adayları bekledi. Belediye eşbaşkan adaylarının Ceyhan girişine gelmesiyle konvoy halinde şölenin yapılacağı Küçükkırım Mahallesi'ne hareket edildi.

Yüzlerce yurttaşın yöresel kıyafetleri ile şölene katılması renkli görüntüler oluşturdu. Halkı selamlayan eşbaşkan adayları yerel sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşliğinde halaya durdu. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından HDP Adana İl Eşbaşkanı Yusuf Tek açılış konuşmasında HDP'nin önemine değindi.

Ardından HDP belediye eşbaşkan adaylarının tanıtımı yapıldı. Tanıtım sonrası HDP Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Leyla Uyar kısa bir konuşma yaptı. Kitleyi selamlayan Uyar, "HDP'nin gücü Sakinelerden, Fidanlardan, Leylalardan, İbrahimlerden, Kemal Pirlerden alıyor ve bu güçle seçimlere gidiyoruz" dedi. Uyar'ın konuşmasının ardından HDP Ceyhan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Songül Alver söz aldı. Alver, yerel seçimlerde kadınlara daha çok iş düştüğünü belirterek, kadınların seçim çalışmalarında aktif rol almasını istedi. HDP Ceyhan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehmet Yardımcı ise Ahmedê Xani'nin bir şiirini okuyarak konuşmasına başladı. Yardımcı, "HDP Türkiye halkları için büyük bir projedir. Tüm halkları HDP etrafında birleşmeye çağırıyoruz. Gelecekte iktidarı hedefleyen bir partiyiz. HDP tüm kesimleri kucaklayan bir partidir. Dili, inançları, renkleri, kültürleri ile geniş bir yelpazedir. Bizim amacımız tüm halkları bir arada tutmaktır. Bu şehir yönetmeye adayız. Belediyeyi siz yöneteceksiniz. Mahalle meclisleri ile yöneteceksiniz. Bu meclis içerisinde her kesimden insanlar olacak. Meclis karar alarak, sorunlarını çözecek." dedi.

Konuşmaların ardından şölen sona erdi.

02.02.2014