HDK Urfa Meclisi kuruldu

29.12.2013
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Urfa Meclisi, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısı kuruluşunu ilan etti. Kuruluş ilanının açıklandığı toplantıya Urfa Milletvekili İbrahim Binici, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Oruç, ÇHD, İHD, TMMOB, MAZLUMDER ve KESK'e bağlı sendika yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına düzenlenen saygı duruşu ile başlayan toplantıda ilk sözü alan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Oruç, HDK'nin tüm halkların ve ezilenlerin partisi olduğunu dile getirdi. Ortadoğu'nun kurtuluşunun iyi bir örgütlenmeden geçtiğine işaret eden Oruç,"Bu toprakların demokrasiye, aşka, mutluluğa ihtiyacı vardır. Ama ne yazık ki bu toprakları savaş alanına dönüştürdüler. Kan ve gözyaşı akıttılar. Bizi bizden çaldılar. Bizim güzelliklerimizi çaldılar. Bizim mücadelemiz; insanlık, demokrasi, kendini bilme ve var olma mücadelesidir. Sadece Kürt Mücadelesi değildir" diye konuştu.

Oruç'tan sonra konuşan Urfa Milletvekili İbrahim Binici ise, Kürt mücadelesinin artık Fırat ile sınırlı olmadığını, HDK ile ülkenin her tarafındaki halkları, renkleri ve farklılıkları kucaklayacağını kaydetti. HDP'nin kurulmasıyla ne kadar geç kalındığını fark ettiklerini ifade eden Binici, "Bizi Fırat'ın ötesine geçirmemeye çalışan ve bizi hep anti-propagandalar ile karalamaya çalışan zihniyeti HDK ile kırdık." dedi.

Toplantı, konuşmalardan sonra 80 kişiden oluşan HDK İl Meclisi'nde yer alanların isimlerinin okunmasıyla son buldu.

28 Aralık 2013