HDK Kadın Meclisi, Ümraniye'de katledilen Ebru Bilik için yürüdü

16.12.2013
HDK Kadın Meclisi, Ümraniye'de katledilen Ebru Bilik için yürüdü. Eyleme Ebru Bilik'in anne ve babası ile akrabaları da katıldı. Ümraniye Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen kadınlar, kadın katliamlarına sessiz kalmaması için çağrıda bulundu.

HDK Kadın Meclisi adına açıklama yapan Havali Mengi, her gün beş kadının öldürüldüğünü belirterek, geçen iki hafta içerisinde İstanbul'da Ebru ile birlikte üç kadının öldürüldüğünü hatırlattı. Bağcılarda 11 çocuk annesi Nimet Çağan'ın eşi tarafından bıçaklanarak, Esenyurt'ta Revzen Andaç'ın baltayla ve 29 Kasım günü Ebru Bilik'in 17 bıçak darbesi ile öldürüldüğünü söyledi.

Bir çocuk annesi Ebru Bilik'in 6 yıllık evliliği boyunca eşi ve eşinin ailesi tarafından sürekli fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını anlatan Mengi, Ebru Bilik'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmaya gizlilik kararı getirilmesine tepki gösterdi.

Mengi, şöyle devam etti: "Eşinden ve eşinin ailesinden uzun zamandır şiddet gören, tek başına sokağa çıkmasına izin verilmeyen Ebru kendi ailesiyle de çok az görüşebiliyordu. Ebru'nun anne-babası hukuki mücadele başlattı. Cumhurbaşkanı dahil tüm yöneticilerden başka bir kadının öldürülmemesi için kızının katillerinin cezalandırılmasını istiyorlar. Aileye bu süreçte destek veren biz kadın örgütleri yaşanan kadın cinayetlerine sessiz kalan AKP hükümetine ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e adalet için gerekeni yapma çağrısında bulunuyoruz. Aleyi güçlendirmek için çeşitli poltikalar geliştiren bakanlık, aile içinde öldürülen kadınlara sesiz kalmaktadır. Aileyi değil kadını güçlendiren politikalar geliştirilsin, kadını koruyan yasalar çıkarılsın, çıkarılan yasalar uygulansın."
14 Aralık 2013