HDK İstanbul 1. Bölge Meclisi gerçekleşti

04.02.2015
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul 1. Bölge Meclisi, Petrol-İş Sendikası'nda düzenlenen toplantıyla gerçekleştirildi. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından açılış konuşması yapıldı. Açılış konuşmasının ardından söz alan HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, HDK'nin HDP'yi daha ileriye taşıyabilecek bir güç olduğunu kaydederek, İstanbul'da üç bölgede de örgütlü olduklarını söyledi. Genel seçimlerde HDK'nin tüm gücü ile HDP'yi ileriye taşıyacağını belirten Kürkçü, "HDP'nin, AKP için korku kaynağı olduğunu biliyoruz. Ama korkunun ecele faydası yok, HDP geliyor" dedi.

HDP'nin ittifak politikalarına dair değerlendirmelerde bulunan Kürkçü, AKP ve CHP ile ittifak yaptıkları yönündeki söylentilere tepki gösterdi. CHP ile ittifak yapıldığına dair söylentilere ise "CHP'ye oy veren emekçilerle ittifak yaparız ama sol gösterip sağdan yürüyen bir parti ile yapmayız" şeklinde cevap verdi. Birleşik Haziran Hareketi'nin tüm bileşenleri ile görüştüklerini ve onlardan cevap beklediklerini ifade eden Kürkçü, "Biz kavgada alanlarda bir arada olduğumuz herkesle ortak yürümeye hazırız" diye konuştu. Kürkçü'nün ardından söz alan HDK Genel Meclis üyesi Akın Birdal da Kobanê zaferi ve Yunanistan'daki seçim sonucunun Türkiye'deki mücadeleye yansıyacağını belirtti.

Birdal'ın ardından Rojava Cizire Kantonu Eş Başkanı Hember Hasan da bir konuşma yaptı. Arin Mirkan ve Suphi Nejat Ağırnaslı olmak üzere Kobane direnişinde yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan Hasan, "Kobanê özgürleştiyse, sizin 4 ay boyunca sürdürdüğünüz sınır nöbetleri ve buradaki eylemleriniz, katkılarınız sayesindedir" dedi. Hasan'ın konuşmasının ardından HDK Kadın Meclisi adına Düriye Sezgin ise, AKP'nin kadın düşmanı politikalarını eleştirerek, kadınların buna karşı yürüttükleri mücadelenin önemine dikkat çekti.

Sezgin'in konuşmasının ardından toplantı soru cevap kısmının ardından sona erdi.

03.02.2015