HDK İl Meclisi'nden Yüksekova protestosu

14.12.2013
Halkların Demokratik Kongresi Ankara İl Meclisi Yüksekova'da yaşananları ve Veysel İşbilir, Reşit İşbilir ve Bemal Tokçu'nun polis kurşunuyla katledilmesini protesto etmek için bir araya geldi. Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirilen eylemde basın açıklaması okundu. Yapılan açıklamada polis şiddetine dikkat çekilirken medyanın haberleri çarpıtmasına da vurgu yapıldı.

Açıklamada; ''İnsan Hakları Haftası etkinliklerinin yapıldığı bu dönemde, Yüksekova’da polis saldırısı sonucu yaralanan Bemal Tokçu yoldaşımızı da dün itibariyle kaybettik. 6 Aralık tarihinde, HPG gerillalarının mezarlarının aylardır tahrip edilmesini protesto eden halkın düzenlediği yürüyüşe saldıran polis Veysel ve Reşit İşbilir kardeşlerimizi de katletmişti. Her üç kardeşimizi de saygıyla anıyor, başta aileleri ve Gever halkı olmak üzere bütün Kürt halkına başsağlığı diliyoruz.

Başbakan “provokasyon” tanımı yapıyor ve gizli bir el ortalığı karıştırmaya çalışıyor diyor. Provokasyon olduğu fikrine biz de katılıyoruz. Gerçekten de süreç provoke edilmeye çalışıyor. Gizli bir el var mıdır bilmiyoruz açık, hatta apaçık bir elin olduğunu görüyoruz. Provokasyonu kim yapabilir. Tek taraflı barış adımları atan, barışa dair iradesini net olarak ortaya koyan Kürt Özgürlük hareketi değil elbette. Provokasyonu yapan barış istemeyen güçlerdir, barış için adım atmayanlardır, Atılan adımları manüpile etmeye çalışanlardır.

Sanılmasın ki ne öncekilerin ve ne de Veysel ve Reşit ile Bemal’in hesabı sorulmayacaktır. Kürt halkı hesap soracaktır, devrimciler ve yurtseverler hesap soracaktır. Ve biz hesap soracağız. Veysel’i, Reşit,i ve Bemal’i unutmayacağız.'' denildi.

Açıklamanın ardından eylem sonlandırıldı.
11 Aralık 2013