HDK-HDP İstanbul İl Meclisi: 'Sömürgeciler Rojava devrimine tahammül edemiyor'

20.11.2013
HDK İstanbul İl Meclisi ve HDP İstanbul Örgütü üyeleri, Rojava'nın Qamişlo kentinden Nusaybin'e geçmeye çalışırken özel hareket polisleri tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 3 Rojavalı yurttaşa ilişkin Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.
 
'Sömürgeciler Rojava devrimine tahammül edemiyor'

İlk açıklamayı yapan HDP İstanbul İl Başkanı Şamil Altan, Rojava'daki çetelere Türkiye'nin yardım ettiğini belirterek, "sömürgecilerin Rojava devrimine tahammül edemediğini" söyledi. Altan, "Cumartesi günü Diyarbakır'da bir buluşma gerçekleşti. O buluşmada 'megri megri' şarkısı söylendi gözyaşlarıyla. Ve o gün 3 Kürt genci katledildi. O gözyaşları sahtedeydi, sahte barış vaatleri söylendi, bunu biliyoruz" dedi.
 
‘Son bir ayda sınırda 7 yurttaş katledildi’

HDP ve HDK adına açıklama yapan HDK İstanbul İl Meclisi'nden Neriman Şaşmaz, Türkiye'nin Rojava devrimini ve halkın iradesini tanımamak için direndiğini söyleyerek, son bir ayda sınırda 7 yurttaşı katledildiğini dile getirdi. "Özgür ve demokratik bir gelecek inşa etme çabalarından rahatsız olunmasının anlamak mümkün değildir" diyen Şaşmaz, Türkiye'nin çetelere yaptığı yardımların durdurulmasını istedi. Şaşmaz, "Sivil insanları sınırda katledenlerle ilgili olarak derhal idari ve cezai soruşturma başlatılmalı, sorumlular açığa çıkartılıp yargılanmalıdır. Rojava halkı yalnız değildir" dedi.