HDK Gençlik Meclisi gözaltı ve tutuklamaları protesto etti

25.11.2014
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadıköy Gençlik Meclisi üyeleri gerçekleştirdikleri yürüyüş ile gözaltı ve tutuklama saldırılarını protesto etti. Kadıköy Boğa'da biraraya gelen gençler, "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" pankartı ile yolu trafiğe kapatarak yürüyüşe geçti.

İskele Meydanı'na yapılan yürüyüş boyunca sık sık Kobanê direnişi selamlandı. "Kobanê'de düşene, dövüşene bin selam", "Arîn, jiyan, özgürlük" sloganları atıldı.

İskele Meydanı'na gelen gençler burada basın açıklaması gerçekleştirdi. HDK Kadıköy Gençlik Meclisi adına açıklama yapan Ece Dinç, yapılan operasyonların siyasi linç kampanyası olduğunu belirtti.

Dinç, "Soma'da, Ermenek'te ölen maden işçilerimizin hakkını aramak için sokağa çıkmak, halkı zehirleyenlere karşı mücadele etmek, tecavüzcü IŞİD'e karşı tepki gostermek ne zamandır bir tutuklama ve siyasi soykırımın nedeni olmuştur?" diye sordu. Yapılan demokratik eylemlerin AKP hükümeti tarafından "terör" eylemi olarak lanse edildiğini ifade eden Dinç, "Bu devlet halkların değil, çetelerin, tecavüzcülerin, katliamcı ve soykırımcıların devletidir" dedi.

Dinç, HDK Gençlik Meclisi olarak faşizme karşı taviz vermeyeceklerini, mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

Eylemde, tutuklanan 14 ESP üyesi de selamlanırken, eylem "Devrimci tutsaklar onurumuzdur" sloganları ile sonlandı.

25.11.2014