HDK Adana İl Meclisi; "Haydi 1 Mayıs'a!"

16.04.2013
Adana İl Meclisimiz Adana halkını işçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'a çağırdı.

İnönü Parkı'nda bir araya gelen HDK'liler, "İşçi ve emekçiler saldırılara boyun eğmiyor. Barış çığlıkları daha gür haykırılıyor" yazılı pankart açtı.

HDK Adana İl Yürütmesi adına açıklama yapan Güven Boğa, AKP Hükümeti'nin, işçi ve emekçilere yönelik saldırıları artırarak sürdürdüğünü belirtti, "Özelleştirmeler, TOKİ talanı, 2B Yasası, kamu alanlarının gaspı, elektriğe, suya, ulaşıma, telefona gelen zamlar emekçiler için hayatı çekilmez kılıyor. Savaş bütçesi yapan hükümet, sömürü ve baskıyı daha da artırıyor" dedi.

İş cinayetlerini hatırlatan Boğa, AKP'nin ayrıca işçi ve emekçilerin kazanılmış haklarını gasp ettiğini kaydetti.

"İşsizlik, düşük ücretle çalıştırma, sendikasız, sigortasız, esnek çalıştırma uygulamaları devam ediyor" diyen Boğa, ancak işçi ve emekçilerin boyun eğmediğini söyledi.

Boğa, işçi direnişlerinin yanı sıra, 27 Şubat büro emekçileri ve 27 Marta'ta PTT emekçilerinin grevlerini hatırlattı. Boğa, 16 Nisan'da da demiryolu emekçilerinin greve gideceğini söyledi. Boğa, "Tüm halkımızı, işçi sınıfı ve emekçileri bu grev ve mücadelelere destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

Newroz'un yarattığı barış ve demokratik çözüm ruhunun 1 Mayıs'a taşındığını ifade eden Güven Boğa, "Gelişmelerin Kürt halkının tam hak eşitliğine dayalı, kimlik, anadilde eğitim, siyasi statü gibi temel hak ve özgürlüklerin hayata geçirilmesiyle ilerlemesi için, sadece Kürt halkı değil, tüm Türkiye halkları tarihi ve insani bir sorumlulukla karşı karşıya bulunuyor. Zira Türkiye halklarının, işçi ve emekçilerin, emek, barış ve demokrasi güçlerinin güçlü desteği Kürt sorunun gerçek çözümünü hızlandıracaktır" diye konuştu.

Boğa, şöyle devam etti: "Kürt sorununun çözümü, öncesi bir yana 30 yıldan bu yana Kürtlere yönelik savaşta yaşanan katliamların hesabını verecek bir sürecin başlatılmasıyla, geçmişle hesaplaşmakla, 12 Eylül darbe anayasasının hepten çöpe atılarak, Kürtlerin, Alevilerin, işçilerin, emekçilerin, her dilden, inançtan ve kültürden halkların taleplerini kapsayan bir sürecin başlatılması ve mutabakatla sonuçlandırılmasıyla mümkün olacaktır. İşte bu temel taleplerimiz etrafında HDK pankart ve bayraklarıyla 1 Mayıs'a Yürüyoruz. Haydi 1 Mayıs'a.. Haydi ekmek, barış ve özgürlük sloganlarımızı haykırmaya!"

Açıklamadan sonra, 1 Mayıs'a çağrı bildirileri dağıtıldı.