Halk İradesine Saldırı Kabul Edilemez

19.07.2016

Halk İradesine Saldırı Kabul Edilemez

Mardin Valiliği'nce Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen 'sokağa çıkma yasağı'nın bugün itibarıyla kısmi olarak kaldırılacağı açıklanmıştı. Bu sabah gözlem ve incelemelerde bulunmak üzere yaklaşık 10 araçla yola çıkan, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP'li vekiller Leyla Birlik ve Gülser Yıldırım'ın da yer aldığı bir grup kadının ilçe girişindeki Kışla Mahallesi'nde durdurularak kötü muameleye uğratıldığını üzüntüyle haber aldık.

Aralarında seçilmiş halk temsilcilerinin de bulunduğu kadınlar yollarını kesen güvenlik güçlerince hakaret ve şiddete maruz bırakılmış, yüzleri duvara dönük biçimde bir süre gözaltında tutulmuşlardır.

Kadınlara ve seçilmiş halk temsilcilerine yönelik bu muamele asla kabul edilemez. Milletin vekillerine ve demokrasinin vazgeçilmez ögesi siyasi parti ve toplumsal kuruluş temsilcilerine yönelik bu muamele onların kişiliklerini de aşan, temsil ettikleri yüz binlerce insanı, halklarımızın onur ve saygınlığını hedef alan bir saldırganlıktır. Bu saldırganlığı, darbe tehdidinden kurtulduğunu, bu yüzden halka artık ihtiyacı kalmadığını  düşünen AKP'nin gelecekteki yönetim anlayışının somut bir ifadesi olarak görüyoruz.

Bu yönetim anlayışı başlı başına bir provokasyon olmanın ötesinde, iç çatışmayı süreklileştirerek topluma yayacaktır. AKP hükümetinin Kürdistan'da yürüttüğü savaş konsepti ülkeyi darbeye sürüklediği kadar, halk muhalefetinin ve toplumsal eleştirinin meşruiyetini yadsıyarak iç çatışma zeminlerini de besliyor.

Halkların Demokratik Kongresi adına, Nusaybin halkıyla ve temsilcileriyle omuz omuza olduğumuzu duyuruyor; tüm demokratik kamuoyunu başta Nusaybin olmak üzere bölge halkıyla dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz.



Halkların Demokratik Kongresi Eşsözcüleri

Gülistan Kılıç Koçyiğit
Ertuğrul Kürkçü