Gazi Katliamı'nı unutturmayacağız!

10.04.2013
HDK Sultangazi İlçe Meclisimiz Gazi Katliamı'nın 18. yılında yaptığı anmada "Gazi katliamının asıl sorumluları o dönemin siyasi iktidarıdır. 28 Şubat'ı yargılayanlar bu katliam döneminin sorumlularını da yargılamalıdır. Bu nedenle Gazi katliamı davasının yeniden görülmesini ve sorumluların yargılanmasını istiyoruz" dedi.

"Gazi'den Roboskî'ye katleden devlettir" yazılı pankart ve Paris katliamında katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in fotoğraflarını taşıyan HDK'liler, eski karakol durağı önünden Gazi Mezarlığı'na yürüdü. Mezarlıkta açıklama yapan HDK Sultangazi İlçe Meclisi Sözcümüz Mustafa Gürsoy, kamuoyunda Gazi olayları olarak bilinen katliamın devletin resmi güçlerinin emekçi halka karşı işlediği faşist kontr-terör eylemlerinden biri olduğunu belirtti.

Gürsoy, "Gazi ve diğer katliamların hesabını sormak için birleşelim, mücadele edelim" çağrısı yaptı. Açıklamanın ardından söz alan HDK Yürütme Kurulu üyemiz Hatice Altınışık, katliamın tetikçiliğini yapan hiç kimsenin yargılanmadığını, yargılananlara da göstermelik cezalar verildiğini söyledi. Altınışık, "Devlet aynı düşmanlığı Qoçgirî'de, Malatya'da da yapmıştır. O dönemin bakanları çıkıp konuşmalılar, kendi geçmişleriyle yüzleşmeliler. Gazi halkı onlara oy vermişti. Bunu Gazi halkına borçlular" dedi.

BDP MYK üyesi Hayri Ateş ise "Gazi Katliamı'nda Alevilerin kimliklerine saldırılmıştır. Aleviler ve Kürtler cumhuriyetten bu yana hep inkar edilmiştir. Türkiye'de gerçek demokrasiyi kurmak hepimizin boynunun borcu ve şehitlerimize borçtur. Herkesi çözüm ve müzakere sürecinde barıştan yana olmaya davet ediyoruz" dedi.