FHKC'nin kuruluşunun 46.yıl kutlaması

16.12.2013
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) kuruluşunun 46'ncı yılı dolayısıyla TMOBB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde, HDP Eşbaşkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in da katılımı ile etkinlik düzenlendi. Etkinlik Filistin ulusal marşı ve saygı duruşu ile başladı. Hava muhalefeti nedeniyle etkinliğe katılamayan FHKC Siyasi Büro üyesi Leyla Halid, video konferans ile yaptığı konuşmasına, Yaser Arafat ve tüm şehitleri anarak başladı. "Siyonist zindanlarda olan tüm yoldaşlarımızı selamlıyorum. Bütün zorbalıklara rağmen yedinci kongremizi gerçekleştirdik" diyen Halid, baştaki zorluğu işgalin kendisi olduğunu dile getirdi. Halid, "Biz tüm kongrelerimizi dönüm noktası olarak tanımladık. Herkes gibi bizim de hatalarımız ve doğru yaptığımız şeyler var. Bu kongrede örgütümüzü doğru yola götürmek için yanlışlarımızı konuştuk" diyerek, büyük emperyalist çıkarı olan bir coğrafyada yaşadıklarını kaydetti. Tek kutuplu dünya düzeninin son dönemlerinin yaşandığını dile getiren Halid, "Çok kutupluluğa doğru yavaş yavaş gidiyoruz. Emperyalistler Suriye'yi parçalayıp yıkmak istiyor. Emperyalizmin bütün müttefikleri ile kendi projelerini sürdürüyorlar" dedi.

HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü ise, "Bu şeref dolu devrimci tarihi Türkiyeli devrimciler adına selamlıyorum. FHKC'nin Filistin davası bizim için önemli. FHKC'nin mücadelesi Filistin meselesini dünya çapında bir mücadele olarak kavramamıza yardımcı oldu" dedi. Kürt ve Filistin halklarının kendi kaderini tayin hakkına destek vermenin görevleri olduğunu bildiklerini söyleyen Kürkçü, "Filistin'in özgürlüğü sadece Filistin halkını kurtuluşu olmayacak" diyerek, FHKC'nin İsrail içindeki ilerici güçlerle birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel de, "Çok benzer şeyler yaşadık. Biz de öldük, zindanlara düştük; ama asla diz çökmedik boyun eğmedik. Ortadoğu'da Kürt ve Filistin halklarının özgür olmadan Ortadoğu halklarının özgür olması mümkün değildir" diye konuştu.
Program sinevizyon gösterimleri ve müzik dinletisi ile devam etti.
15 Aralık 2013