Esenler'de seçim büroları açıldı

09.02.2014
HDP Esenler İlçe Örgütü, HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Pınar Aydınlar'ın katılımı ile Tuna Mahallesi seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış etkinliğine, HDP İstanbul İl örgütü yöneticileri, Esenler'de bulunan yöre derneklerinin yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anıldığı saygı duruşu ile başlayan açılışta il olarak HDP'nin Esenler Belediye Eşbaşkan adayları tanıtıldı.

HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Pınar Aydınlar, Esenler ilçesi Tuna Mahallesi seçim bürosunun açılışının ardından Tepe ve Kemer Mahallesi seçim bürosunu açılışını gerçekleştirdi. Tepe Mahallesi seçim bürosu önünde bir araya gelen çok sayıda kişi Aydınlar ve beraberindekileri coşku ile karşıladı. Etkinliğe öldürülen Gazeteci Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe de katıldı.

HDP Esenler Belediye Eşbaşkan adayı Nuriye Avşar, "Esenler'de başarı elde etmeliyiz" dedi. Rojava'da ilan edilen özerk kanton bölgeleri örnek veren Avşar, "Orada temel insan hakları olan eğitim ve sağlık ücretsiz. Biz de Türkiye'de demokratik yönetim için yola çıktık. Esenler'de kent konseylerini oluşturacağız. Halkın iradesinin olmadığı hiçbir projeye imza atmayacağız" şeklinde konuştu. Ardından konuşan HDP Esenler Belediye Eşbaşkan adayı Fethi Aydın ise, "Bizim adaylığımız, demokratik halk tarafından belirlendi. Diğer siyasi partilere baktığımızda ise, adaylık seçimlerinde dolarlar havada uçuşuyor" dedi. Aydınlar ve beraberindeki heyet ardından Kemer Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

08.02.2014