Ertuğrul Kürkçü Kırşehir'de HDP toplantısına katıldı

22.12.2013
HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Kırşehir İl Örgütü'nün Ahi Düğün Salonu'nda gerçekleştirdiği toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Kürkçü, HDP'nin din, mezhep, köken ve cinsiyet ayrımı yapmayan bir parti olduğunu söyledi. Ezilenleri bir araya getirmeye çalıştıklarını belirten Kürkçü, merkezden gelen iktidar güçlerinin, uluslararası sermayenin, yerel sermaye güçlerinin boyunduruğundan kurtulmak için yerel seçimleri bir fırsat olarak gördüklerini vurguladı.

Kürkçü, şöyle konuştu:
"2014 yerel seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 2015 Genel Seçimleri. Halkların Demokratik Partisi 2015'de eğer iktidar olamıyorsa Türkiye'ye ana muhalefet partisi olmak dışında hiç bir hedefe sahip değildir. Asla mütevazi değiliz. Asla var olanla yetinmeyeceğiz. Çünkü, hepimiz biliyoruz ki artık eski Türkiye yok. Yeni bir Türkiye, yeni güçler gerekiyor. Bu yeni güçler yalnız ve ancak yeni bir politika ile ortaya çıkabilir. 2014 yerel seçimlerine o yüzden bütün gücümüzle hazırlanacağız."

Kürkçü, Türkiye'nin batısında 2009 yerel seçiminde kazanılmış olunan konumun daha üstüne çıkılacağını belirterek, "Birçok yerde yerel yönetimleri elde etmek, belediye meclislerine üye sokmak, her yerde kendi sözümüzü ve kendi dilimizi ifade etmek bizim için en önemli şey" diye konuştu.

Yerel seçimlere giden süreçte CHP'nin tavrını da eleştiren Kürkçü, şunları kaydetti:
"Sağın İslami dil ile İslami örüntülerle bezenmiş bir sağcı iktidarın karşısına, şimdi onunla aynı dili başka şekilde konuşan üstelik, faşist hareket geçmişinden gelenlerle kendini takviye eden, sözüm ona bir sol çıkartılmaya çalışıyor. Biz buna razı değiliz. Bunun solla falan alakası yok. Diyorlar ki yüzümüzü halka dönüyoruz. Halk diye döne döne döndüğünüz yer faşist hareketin bağrı mıdır? Bu hareketle yürünebilir mi? Bu hareket, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçeneği, alternatifi olabilir mi? Adalet ve Kalkınma Partisi'nin alternatifi yalnız ve ancak özgürlükçü, eşitlikçi bir seçenek olabilir."

Toplantıya, HDP Kırşehir İl Eşbaşkanı Demet Çetin ve çok sayıda partili katıldı. Kürkçü, toplantı öncesinde halk ozanı Neşet Ertaş ve babası Muharrem Ertaş'ın Bağbaşı Mezarlığı'ndaki mezarlarını ziyaret etti.
21 Aralık 2013