Çözüm İçin Müzakere, Barış İçin Eşitlik

01.02.2013
Barış İçin Eşitlik, Çözüm İçin Müzakere kampanyamızı Galatasaray'daki Cezayir salonunda yapılan basın toplantısıyla duyurduk.

Milletvekilimiz ve Yürütme Kurulu üyemiz Sebahat Tuncel, Yürütme Kurulu üyemiz Gencay Gürsoy, Yürütme Kurulu üyemiz ve HDP Eş Başkanı Prof. Dr. Fatma Gök, Genel Meclis üyemiz ve eski milletvekili Ufuk Uras'ın konuştuğu basın toplantısında "Gidişat, zorlu bir süreç yaşanacağına işaret ediyor. Bu süreç durup seyretmeyi değil, doğru ve zamanında müdahalelerle demokrasi, barış ve eşitlik için daha aktif çalışma zorunluluğunu dayatıyor" denildi.

Basın toplantısında İmralı'da Abdullah Öcalan ile devlet yetkilileri arasında başlayan görüşmelerle Kürt sorununda yeni bir döneme girildiğine dikkat çekildi.

Toplantıya katılanların arasında, HDK Yürütme Kurulundan Beyza Üstün, Saruhan Oluç, Genel meclis üyelerimiz Ferhat Tunç ve Suavi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Sevil Turan, Sosyalist Yeniden Kuruluş sözcüsü Tuncay Yılmaz, Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Menderes Samancılar da vardı.

Konuşmacılar, barış sürecinin başlamasının önemli olduğunu ve bu süreci toplumsallaştırmak için bu kampanyayı başlattıklarını söylediler. HDK’nin sürecin aktif bir katılımcısı olacağını belirtilerek, barış ikliminin ve ortamının geliştirilmesi için hazırlanan ‘Çözüm için müzakere, barış için eşitlik" kampanyasını tanıtarak, tüm illerde etkinlikler yapılacağını duyurdu.
 
Barış Süreci İçin Yaygın Kampanya

Birkaç aşamalı olacak kampanyamızın Newroz etkinliklerine kadar sürecek ilk aşamasında, barış ve eşitlik konulu toplumsal faaliyetler yürütülecek. Farklı kimlik, kültür ve inançlara sahip halkların bir araya gelip birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlamayı amaçlayan bu etkinlikler 17-21 Şubat tarihleri arasında Çorum, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu ve Trabzon'da başlayacak. BDP milletvekilleri ve HDK'liler de bu etkinliklere konuşmacı olarak katılacak.

Kampanya ile yapılacak etkinlikler arasında yerel halk toplantıları ve barış yemekleri, sempozyum ve konferanslar, herkesin kendi barış ve eşitlik hayalini yazacağı barış defterleri, düzenli olarak buluşulacak barış köşeleri, oturma eylemleri ve/ya barış yürüyüşleri ile barış konserleri ve spor faaliyetleri var.