ÇORLU KATLİAMININ HESABINI SORACAĞIZ

09.07.2018

Sömürü ve ölüm düzeni kapitalizm can almaya devam ediyor. Çorlu’da 24 yurttaşımızın ölümüne, 100’den fazlasının yaralanmasına yol açan şeye tren kazası deyip geçilemez. Sermaye düzeninin ve onun hizmetindeki devlet aklı ve yönetiminin açık sorumlu olduğu düpedüz bir cinayet ve katliamla karşı karşıyayız yine. Pamukova hızlı tren katliamında, Soma maden katliamında, ve binlerce ve on binlerce işçinin, emekçinin, yurttaşı canından eden daha nicelerinde olduğu gibi…

Çorlu’da hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Acılarını paylaşıyoruz.

Biliyoruz ki, iktidarda olanlar, bu katliamı da , yine bildik demeçlerle, ‘fıtrat’a, “olmuşa ve ölmüşe çare yoktur” kaderciliğine bağlayarak, sahte göz yaşları akıtarak, ikiyüzlü törenler düzenleyerek ve düzmece mahkemeler tezgahlayarak geçiştirmeye, ‘görevi ihmalden kaynaklan’ “suçu” ile yetinip  üzerini örtmeye çalışacaklar. Bu türden katliamları hazırlayan özelleştirme politikalarının, esnek ve güvencesiz istihdamın, kuralsız ve denetimsiz çalışma koşullarının, ihale yolsuzluklarının, vb. sorumluluğunu üstlenmeyecekler. Kendilerini de, çürümüş düzenlerini de aklamaya çalışacaklar.

Buna izin vermeyelim. Çorlu’nun, Soma’nın ve nicelerinin ahını yerde bırakmayalım. Dayanışmanın, paylaşmanın, mücadelenin gücüyle sorumlulardan hesap soralım. “Kapitalizm öldürür”, bunu unutmayalım. Özgür ve insani bir toplumsal düzende ve dünyada yaşama hakkımızı savunalım.