Çocuk susar, sen susma!

25.04.2019

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşında bir çocuğa tecavüz edilmesinin ardından mahalledeki kadınlar 3 gündür yürüyüş yapıyor ve Türkiye’nin birçok ilinden kadınlar ses yükseltiyor. İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada mahalle sakinlerini provokatör ilan etti bile. Protesto için bir araya gelenlere polis müdahale ediyor.

Olayın failinin yakalanıp yakalanmadığı bile açıklanmazken, gizlilik kararı verilmesi, örtbas etme girişiminden başka bir şey olamaz. Pozantı’dan Ensar'a, Aladağ'a, cinsel istismara af yasası hazırlıklarından Küçükçekmece'ye, tacizcileri, tecavüzcüleri koruyan kollayan iktidarın çocuğa karşı politikaları, cinsel istismar ve şiddete zemin hazırlamaktadır. 

Taciz / tecavüz suçu işleyenlere iyi hal indirimleri verildikçe bu suçun önlenemeyeceği, hatta istismarcılara cesaret verdiği açıktır. Çocuk istismarının bir hastalık gibi gösterilerek cezasız bırakılması, suça ortak olmaktan başka bir anlama gelmemektedir. 

Çocuk istismarına verilen cezaların arttırılmasını, idam cezasının yeniden uygulamaya sokulmasını talep edenlere, mühim olanın cezanın miktarı değil bu suçun önlenmesi olduğunu söylemek isteriz. 

İktidara, çocuk istismarı ve şiddetini önlemek için politika üretmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. 

Bizler, bir çocuğun çıkaramadığı ses olacağız! İstismar suçunun işlendiği her yerde en gür sesimizle haykıracağız: 

Çocuk susar sen susma!

HDK Kadın Meclisi