"Biz bu ülkeye güneşi getireceğiz"

17.02.2014
HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, HDP Milletvekili Levent Tüzel ve HDP Küçükçekmece Belediye Eşbaşkan adayları Hatice Altınışık ve Nizamettin Öztürk Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi'nde kahvaltılı halk buluşmasına katıldı. HDP Küçükçekmece Belediye Eşbaşkan Adayı Hatice Altınışık, kadınların mücadeleye katılımının arttırılması gerektiğini vurgulayarak, Rojava devrimini kadınların yaptığına dikkat çekti. Kürtler ve aleviler el ele verdiğinde sistemin değişime karşı koyamayacağını dile getiren Altınışık, herkesi HDP'ye destek olmaya çağırdı. HDP Küçükçekmece Belediye Eşbaşkan Adayı Nizamettin Öztürk de, "İstanbul'da haramilerin saltanatını birlikte yıkacağız. Türkali'nin söylediği gibi, 'Bekle bizi İstanbul'" diye konuştu.

Öztürk'ün ardından söz alan HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, "Küçükçekmece'de doğal ittifaklarımız var. Seçim için ittifaklarla çalışmak gerekiyor. Biz çalışmaya inanmalıyız. Buna inanmazsak, çalışmazsak, ilerde çocuklarımız, yoldaşlarımız bizden hesap sorar. Siz çok ciddi bedeller ödediniz. Hapishaneler, zindanlar, kardeşlerimizle dolduruldu. Bu emeğe, bu bedele vereceğimiz büyük bir borç, küçük bir çalışma var" dedi. Kürtlerin çok bedel ödediğini belirten Önder, "Biz bu ülkeye güneşi getireceğiz. Bu nedenle çok çalışacağız. Biz bu ülkeye özgürlüğü ve demokrasiyi getireceğiz. O zaman bize kalan son 40 gün, kadın arkadaşlarımızla, gençlerimizle daha önce gitmediğimiz yerlere gitmektir." diyerek konuşmasını bitirdi.

AKP hükümetimin ayakta kalabilmek için büyük bir kavga verdiğine vurgu yapan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise, "Başbakan her zaman Gezi olaylarını karalamaya çalışıyor. Yalanı ortaya çıkmasına rağmen yalanlarını sürdürüyor. Bir yandan da mecliste istediği yasaları çıkartıyor. İstediği savcıları istediği yerlere yerleştiriyor. Bu yolsuzluk belası çünkü hepsinin kapısına dayanmış durumda" dedi. Özgür bir ülke için bütün bir halkın harekete geçirilmesi gerektiğini ifade eden Tüzel, hükümeti başa getirenlerin halka küfreden işadamları olduğunu söyledi. Uluslararası güçlerin Başbakan Erdoğan'a, "Gel bakalım ülkenin başına geç" dediğini ifade eden Tüzel, "Ama Başbakan duvara tosladı. Ne demokrasi sorununu çözdü ne ekonomiyi düzeltti. Biz yolsuzlukları yapanlardan hesabı soracağız. Bu düzenin yargıçları, savcıları, yolsuzlukları yapanları serbest bıraktı. HDP'nin çılgın projesi yok ama halkın ihtiyacı olan halk yönetimi iddiası var" diye konuştu. Konuşmaların ardından, kahvaltılı halk buluşması sona ererken yüzlerce kişi Mehmet Akif Seçim İrtibat bürosunun açılışına geçti. Burada kısa bir konuşma yapan Önder, "Bunları başkan olarak seçmek de seçtirmek de hepimizin borcu. Arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Bu seçim halkların zaferi olacak." diyerek açılışı gerçekleştirdi. Önder buradan Küçükçekmece'nin Kanarya Mahallesinin seçim irtibat bürosunun açılışına geçti.

16.02.2014