Bağcılar halkı ile belediyeyi yönetmeye talibiz

31.01.2014
Yerel seçim çalışmalarına, İstanbul'un 34 ilçesinin eşbaşkanlarını mitinge dönüşen aday tanıtım açıklaması ile başlayan HDP'nin ilçe belediyeleri eşbaşkan adayları da, seçim çalışma planlarını oluşturmaya başladı. HDP Bağcılar Belediye Eşbaşkan adayları Gögercin Turan ile avukat Fırat Epözdemir, Kürt nüfusunun yoğun yaşadığı ilçede hedeflerini ve nasıl bir çalışma yürüteceklerini DİHA'ya anlattı.

1995 yılında HADEP'in gençlik kollarına üye olarak siyasete başlayan avukat Fırat Epözdemir, 2007 yılında Hukuk Fakültesi'ni bitirmesinin ardından Özgürlükçü Hukukçular Derneği'nin kurucuları arasında yer alarak mücadelesine devam etti. HDP'den aday olmadan önce de dernek başkanlığını yürüten Epözdemir, HDP ile sağlayacakları başarıyla merkeziyetçi anlayışa karşı halkı yönetime katacaklarını aktardı. Kürt siyasal hareketi ve Türkiye'deki sol muhalefetin ortak çalışması ile birlikte yerel seçimlere güçlü bir şekilde gireceklerine dikkat çeken Epözdemir, "Yerel yönetimlerle sağlayacağımız başarı ile şüphesiz Türkiye'deki sol hareket de güçlenerek çıkacak ve mücadelesine daha güçlü bir şekilde devam edecek" dedi. Merkeziyetçi sisteme karşı HDP'nin bir alternatif olduğunu belirten Epözdemir, yerellerde halkı yönetim mekanizmalarına katacaklarını söyledi. Epözdemir, "Yerel yönetim, halkın yönetimlere katılması açısından çok önemlidir. Belediyeler bunun ilk adımıdır. Dolayısıyla bizim hedefimiz önümüzdeki yerel seçimlerde başarı sağlamak böylelikle yönetimleri halkın iradesine bırakmak" diye konuştu. Bağcılar'da yaşayan yurttaşlara seslenen Epözdemir, "17 Aralık operasyonlarını unutmasınlar. Biz halktan çalıp cebimize koyan bir anlayışa değil tam tersi bir anlayışa sahibiz. Bağcılar halkı ile birlikte Bağcılar Belediyesi'ni yönetmeye talibiz" dedi.

HDP Bağcılar Belediyesi Eşbaşkan adayı Gögercin Turan da, Kürt siyasal hareketi ile 1991 yılında HEP döneminde tanıştı. Bağcılar'da ilk oluşturulan HEP ilçe örgütünün kadın komisyonunda yaptığı çalışmalarla mücadelesine başlayan Turan, "HDP ile mücadeleye devam" dedi. Kadının temsiliyeti, HDP ve BDP ile birlikte yerel yönetimlere getirilen eşbaşkanlık sistemine dikkat çeken Turan, "Türkiye'deki siyasi partilere baktığımızda kadına, kadın mücadelesine önem verilmiyor. Bizim yürüttüğümüz kadın mücadelesi, kadının temsiliyeti önemli bir noktada" dedi. Bağcılar'da kurulan HEP İlçe Örgütü'nün kadın komisyonuna girerek aktif siyasete başladığını aktaran Turan, "1991 yılında Bağcılar'da HEP döneminde oluşturulan ilçe örgütü ile çalışmalara başladım. Şimdi de HDP'ye geçtim buradan mücadelemize devam edeceğiz. Halkımız bizi buraya layık gördü. Biz de halkımıza layık olmak için mücadelemizi büyüterek yürüyeceğiz" dedi.

31.01.2014