Aydınlar: Mahallelerimize sahip çıkacağız

20.02.2014
HDP'nin seçim çalışmaları kapsamında Maltepe'de bulunan Zümrütevler seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirmek için Maltepe'ye giden HDP Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Pınar Aydınlar, Maltepe halkı tarafından Bostancı Köprüsü'nde karşılandı. Onlarca araçlık konvoy ile önce açılışı yapılacak olan Zümrütevler seçim bürosuna doğru hareket eden Aydınlar'a yol boyunca halkın ilgisi yoğundu. HDP Maltepe Belediyesi Eşbaşkan adayları Gülistan Diken ve Zahit Vurdu, HDP Kartal Belediyesi Eşbaşkan adayları Kasim İlgün ve Hatice Doğan etkinliğe katıldı.

Açılışta ilk olarak söz alan BDP İstanbul Eşbaşkanı Emrullah Bingül, 22 sene önce Leyla Zana ve Orhan Doğan ile birlikte Maltepe'de bir seçim toplantıları yaptıklarını ve bu toplantıda saldırıya maruz kaldıklarını hatırlatarak, "Bugünlere kolay gelinmedi. Mücadele ederek geldik. Bugünümüz tüm halkımıza kutlu olsun" dedi. 30 Mart seçimlerine değinen Bingül, "Hepsinden hesap soracağız. Bugüne kadar büyük şeyler yaptık büyükşehiri de alacağız, kararlıyız" dedi.

Bingül'ün ardından söz alan HDP Maltepe Belediyesi Eşbaşkan Adayı Zabit Vurdu, sürecin önemine dikkat çekerek, "Biz halkımıza yalan söylemeyeceğiz, halkımızın değerlerine sahip çıkacağız, artık kentimizi kendimiz yöneteceğiz" dedi. HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Pınar Aydınlar, "Bizler yolsuzluk yapmayı bilmiyoruz. Her zaman kardeşlik için mücadele edeceğiz" dedi. Kentsel dönüşüme değinen Aydınlar, "Kentsel politikalarıyla nasıl mahalleri yok etmeye çalıştığınızı biliyoruz mahallere bizimdir sahip çıkacağız. İhlallerde ne kadar para çaldınız biliyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından gerçekleşen seçim bürosunun açılışının ardından onlarca araçlık konvoy, HDP Maltepe merkez seçim bürosunu açmak için Maltepe'ye doğru yola çıktı.

Maltepe Merkez Seçim Bürosu önünde yüzlerce kişi tarafından karşılanan Aydınlar, burada da halk tarafından yoğun ilgi gördü. Açılışta söz alan HDP Maltepe Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Diken de yüzde 10 seçim barajını aşmayı hedeflediklerini dile getirdi. "Zindanlar bizlerin sesimizi duymak istiyor, bizler HDP'ye vereceğimiz oyla sesimizi duyulur kılacağız" diyen Diken, 1 Nisan'da her şeyin değişeceğini söyledi. Yapılan konuşmanın ardından seçim bürosu açıldı.

19.02.2014