Aydın Erdem anmasına saldırı!

08.12.2013
6 Aralık 2009 tarihinde Amed'de DTP'nin kapatılmasına karşı yapılan eylemde polis kurşunuyla yaşamını yitiren Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem'in ölüm yıldönümünde Erdem'i anmak için DÖDEF ve HDK Gençlik Meclisi üyeleri Taksim Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Dilan Taşkın, AKP hükümetiyle birlikte devletin farklı boyutlara ulaşan baskıcı, zorba ve katliamcı geleneğin hala devam ettiğine dikkat çekerek, "AKP hükümeti Kürdistan ve Türkiye illerinde baskı araçlarını kullanarak halk kesimlerini susturmak istiyor, zulme karşı duranları hedef tahtası haline getiriyor, tutukluyor, katlediyor" dedi.

Taşkın, Aydın Erdem'in polis kurşunuyla katledildiğini hatırlatarak, dönemim İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Erdem'i ağır kusurlu olduğunu ve katilleri sahiplendiğini ifade etti. Erdem'in katlediliş gününü "Üniversitelerde polis varlığına karşı mücadelenin başlangıç günü" olarak ilan ettiklerini dile getiren Taşkın "Üniversitelere özgürlük" sloganıyla mücadelelerini yükselteceklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından Meydan'a doğru yürüyüşe geçen kitleye ise polis TOMA'lardan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sırasında gözaltına yaşanmazken ara sokaklarda da bir süre devam eden gerginlik polisin ara sokaklardan çekilmesiyle son buldu.
6 Aralık 2013