Avcılar'da seçim irtibat bürosu açıldı

22.02.2014
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Pınar Aydınlar, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, HDP Avcılar Belediye Eşbaşkan Adayları Seyithan Ulutaş ve Zehra Şahin katıldı. Adayları Marmara Caddesi'nde bulunan HDP seçim standında karşılayan yüzlerce kişi, buradan seçim bürosuna kadar yürüdü. Açılışta konuşan HDP Avcılar Belediye Eşbaşkan Adayı Zehra Şahin, grevde olan Greif işçilerine desteklerini belirterek, "Kaybedilen genç kardeşlerimize sözümüz var. Mücadeleyi yükselteceğiz" dedi.

HDP Avcılar Belediye Eşbaşkan adayı Seyithan Ulutaş ise, HDP'nin kanatları altında birleştiklerini ve mücadeleyi de HDP ile yükselteceklerini dile getirdi. 30 yıldır Kürt halkının vermiş olduğu mücadelenin yalnızca Kürt halkının değil Türkiye'deki bütün halkların mücadelesi olduğunu vurgulayan Ulutaş, bütün sorunları beraber çözeceklerini belirterek, "HDP birlikteliğin umududur" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de, iktidarın afet yasasıyla insanlara rahat bir yaşam sunma yerine kendilerine amaç ve araç sağladıklarını ifade ederek, iktidarın kendi müteahhitlerine iş olanağı sağladığını aktardı. Avcılar'da cinsiyet ayrımcılığı politikalarının yapıldığını söyleyen Tüzel, "Avcılar'da cinsiyet ayrımcılığı politikacılığı yapılarak LGBTİ bireyler saldırıya maruz kalıyorlar. Adaylarımızın öncelikle bu anlayışa karşı halkı bilinçlendirmesi gerekiyor. İlk işleri de bu olmalıdır" dedi.

HDP İstanbul Belediye Eşbaşkan adayı Pınar Aydınlar ise, doğuda BDP ile batıda HDP ile yüzde elli kadın kotasıyla seçimlere girdiklerinin önemine vurgu yaptı. HDP'nin bileşenlerinin bedenlerini halk için siper edenlerden oluştuğunu aktaran Aydınlar, Greif, Punto Deri işçilerinin direnişine vurgu yaparak, "Onlar ise utanmadan sıkılmadan ayakkabı kutularını doldurdular. Bilmezler mi ki bizler o ayakkabı kutularına doldurdukları paralarla suyu halka bedavaya getiririz" dedi.

Aydınlar, Suriye, Rojava, Roboski, Dersim ve Sivas'ta yapılan katliamları yapanların zihniyetinin kadının kaç çocuk doğuracağına karara veren zihniyetle aynı olduğunu dile getirerek, "Bizler parmakla sayamayacağınız kadar çoğuz. Tabi ki direneceğiz, türküler söyleyeceğiz, kazanacağız" dedi.

19.02.2014