Aşk Örgütlenmektedir: Nefrete İnat, Gökkuşağında Buluşalım

15.06.2016

AŞK ÖRGÜTLENMEKTİR: NEFRETE İNAT, GÖKKUŞAĞINDA BULUŞALIM

Orlando’da LGBTİ’lere karşı gerçekleştirilen katliamın ardından, mücadeleye dönmek için acımızı hafifletmek gerekiyordu. Bu nedenle bu açıklama, biraz geç kalmış bir açıklama olarak görülebilir. Ancak her ölümün arkasından yas tutmak, tüm canlıların ortak paydalarındandır.

ABD’nin Florida eyaletinin Orlando şehrinde, Pulse Club adlı gece kulübünde varoluşlarıyla özgür dünyayı düşleyen 49 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan dincilik ve muhafazakarlık yüklü IŞİD zihniyetini lanetliyoruz. Faşist barbarlığın aşka yenik düşeceğini biliyoruz. Yaşamını yitiren LGBTİ’ler ve heteroseksizm karşıtlarının faillerini Diyarbakır’dan, Suruç’tan, Ankara’dan, Paris’ten tanıyoruz. Bu karanlık zihniyeti besleyen en temel kaynaklardan olan heteronormativite ve ataerkilliğe karşı, tıpkı on yıllar önce Stonewall’da çakılan kıvılcımın yarattığı büyük ateş gibi onurla direneceğiz.

Yaşamını yitiren dostlarımızın, var oluşumuzu paylaştığımız yoldaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı diliyor ve acılarını paylaştığımızı ifade ediyoruz. Orlando’da yaşanan katliamda, hepimizin insanlığının yok edilmeye çalışıldığını belirtiyoruz.

Bizler, dünyanın her neresinde olursa olsun, her gün katledilme tehlikesiyle karşı karşıya olan eşcinseller, biseksüeller, translar, interseksler ve egemen heteroseksüel kimliğin dışladığı cinsel yönelim/cinsiyet kimliğindeki insanlar olarak bu katliamın bir ilk olmadığı gibi mücadele etmezsek son olmayacağının da bilincindeyiz. Bu nedenle herkesi IŞİD barbarlığına, faşizme, tekçi zihniyete, heteroseksizm ve ataerkiye karşı direnmek için, acımızı paylaşmak için, ‘Buradayız, gitmiyoruz, alışın!’ demek için LGBTİ meclislerinde gökkuşağının altında buluşmaya çağırıyoruz.

Aşk örgütlenmektir.

HDK LGBTİ MECLİSİ