Ankara ilçe belediye başkan aday adayları açıklandı

30.12.2013
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ankara'daki belediye başkan aday adaylarını Ankara Sanat Tiyatrosu'nda düzenlediği tanıtım toplantısı ile açıkladı.

Etkinlik, HDP'ye ilişkin sinevizyon gösterimi ile başladı. Seçimlere ilişkin yapılan kısa konuşmaların ardından konuşan Van Milletvekili Nazmi Gür, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin Türkiye halklarının mücadelesi ile birleşince anlam kazandığını işaret ederek, "Bu ülkede faşizme karşı ortak mücadele olmazsa her iki mücadele de sonuca ulaşamaz. Bu yüzden Kürtler, Türkiye devrimci hareketleri ile her zaman birlikte oldu" dedi.

HDP'nin Türkiye halklarının ortak partisi olduğunu vurgulayan Gür, "Burada yakılan ateş Kürdistan'a da yayılacak" dedi. Son günlerde cemaat ile AKP arasında yaşanan tartışmaya değinen Gür şunları kaydetti: "Bir yandan cemaat diğer yandan hükümet bu savaşı sürdürüyor. Biz ne cemaatin ne de AKP'nin yanında olan bir açıklama yapmayacağız. Böyle bir pozisyonumuzda olmayacak. Ama kavgayı seyreden bir konumda da olmayacağız. Tarih bize bu süreçte önemli bir fırsat sundu. AKP'nin cemaat ile militarizm konusunda anlaşacağını biliyoruz. Keza son MGK açıklamasına bakınca bunu görüyoruz." Gür, eş başkanlık sisteminin kadın devrimi olduğunu belirterek, bu devrimi selamladıklarını söyledi.

Gür'ün konuşmasını ardından ise, aday adayları açıklandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Adayı'nın merkezi toplantıda açıklanacağı belirtilirken, açıklanan ilçe belediye başkanlıkları aday adayları ise şöyle:

* Bala: Figen Aktaş Öncü-Osman Kazancı
* Haymana: Eşref Kiraz
* Polatlı: Gülsen Kılıç
* Çankaya: Mükremin Barut-Elçin Öz
* Mamak: Öznur Şahin-Erol Akkuş
* Altındağ: İpek Gür
* Yenimahalle: İknur Bilgen-İsmet Yalçınkaya
* Etimesgut: Derya Öz-Arif Zeray
* Sincan: Hüseyin Çelik-Ayfer Ünaldı.

Etkinlik, aday adaylarının toplu şekilde salonda bulunanları selamlamasıyla sona erdi.

29 Aralık 2013