Adana'da Gezi protestosu davası

01.12.2013
Adana'da Gezi Parkı protestolarına katıldıkları gerekçesiyle aralarında ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 2'si tutuklu 13 kişi hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt talimatıyla eylem yapmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma öncesinde davaya dikkat çekmek amacıyla Adana HDP'nin de çağrıcılığıyla İnönü Parkı'nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamada tutuksuz yargılanan ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da yer aldı. Basın açıklamasını grup adına HDK Adana İl Yürütme Kurulu Üyesi Derya Çiçek Nar okudu.

'Bu komployu kaldırın'

Nar, AKP hükümetinin Gezi Parkı eylemlerinde katledilenlerin katillerini yargılamayıp, sol, sosyalist ve devrimcileri yargılandığını söyledi. AKP hükümetinin hedef göstererek devrimcileri ve sosyalistleri hedef haline getirdiğini belirten Nar, "Bizler diyoruz ki bu güne kadar Gezi takipçisi olduk, olacağız. Ne yaparsanız yapın unutmayın ki Gezi direnişi yargılanamaz. Milyonları yargılayamazsınız. Bugün burada yargıladığın ESP bilin ki yalnız değildir. Arkadaşlarımızın üzerinden bu komployu kaldırın" dedi.

'Biz bu teröre boyun eğmeyeceğiz'
Nar'ın açıklaması sonrası ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da kısa bir konuşma yaptı. Bu ülkede AKP hükümeti tarafından halkın yüzde ellisinin "çapulcu ve terörist" olarak ilan edildiğini söyleyen Yüksekdağ, AKP hükümetinin halkın yüzde ellisini "düşman" ilan ederek, baskı ve sindirme politikalarını uygulandığını kaydetti. Yüksekdağ, "Bize diyorlar ki 'terörist'. Bu ülkede terörün pek alasını yapan bu siyasi iktidardır. Sabaha karşı demokratik haklarını kullanan insanların evlerini uzun namlulu silahlarla basmak, komplo operasyonlarını düzenlemek, sokakta insan katletmek, yasal mermilerinizle insan öldürmek, demokratik hak alanlarını gaz bombası cehennemine döndürmek. Terör değil de nedir? Biz bu teröre boyun eğmeyeceğiz" dedi.

(29 Kasım 2013)