Açlık grevindeki HDP'li vekiller emekçilerin grevine destek verdi

20.12.2013
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), "Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz! Bütçeden hakkımızı istiyoruz" sloganıyla greve gitti. Ankara'da grev kapsamında Kolej Meydanı'ndan Ziya Gökalp Caddesi'ne yürüyüş gerçekleştirildi. KESK üyelerine DİSK, TMMOB, TTB'nin yanı sıra HDK ve HDP’nin de içerisinde olduğu çok sayıda siyasi parti, emek ve meslek örgütü destek verdi.

Ziya Gökalp Caddesi’ne yapılan yürüyüşe KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Meclis'te açlık grevi eyleminde olan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile Urfa Milletvekili İbrahim Binici de katıldı.

Yürüyüş ardından açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, iktidara geldiği tarihten bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmayan AKP'nin yağma ve talan bütçesine karşı seslerini yükseltmek ve haklarını almak için alanlarda olduklarını belirtti. Söz konusu emekçiler olduğunda "kaynak yetersizliğinden" dem vuranların kirli çamaşırlarının bir bir ortaya döküldüğüne dikkat çeken Özgen, "Cümbür cemaat iktidar kavgasına tutuşanlar dünün sırlarını ifşa etseler de etmeseler de bizler ülkenin dört bir yanından buram buram yolsuzluk, rüşvet ve her tür kirliliğin kokusunu alıyoruz zaten. Bizlere yırtık ayakkabıları layık görenler kaynakları ayakkabı kutularında saklıyorlar. Bizlere '800 TL' ile de geçinilebilir' diyenler, milyon dolarları para makineleriyle sayıyorlar" dedi. Özgen, "Her zaman ve her yerde eşitliğin, özgürlüğün, barışın, demokrasinin, savaşsız ve sömürüsüz bir yaşamın savunucuları, ekmek, adalet ve örgütlük için mücadele edenler, geleceğine sahip çıkanlar, erkek egemen sisteme karşı toplumsal cinsiyet eşitliği için direnenler, bugün onurlu ve insanca yaşam hakkımız için buradayız. Çünkü biliyoruz ki; direnene direne kazanacağız" sözleriyle açıklamasını bitirdi.
19 Aralık 2013