18 Mayıs Şehitleri Mücadelemizin Esin Kaynağı Olmaya Devam Ediyor!

18.05.2016
Bugün 18 Mayıs. 71’ devrimci hareketinin önderlerinden, ser verip sır vermeyen İbrahim Kaypakkaya 1973 yılında, Amed zindanlarında işkencede bugün katledildi. 
Kürt Özgürlük Hareketinin önderlerinden yurtsever devrimci Haki Karer, 1977’de bugün ölümsüzleşti.
12 Eylül faşizminin karanlığına, zulme ve işkenceye karşı Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Eşref Anyık ve Mahmut Zengin, özgürlüğün kapısını açmak için Amed zindanında bedenlerini ateşe bugün verdiler. 
Onların şahsında özgürlük, demokrasi, adalet, halkların eşitliği ve kardeşliği için kendilerini halklarımızın kurtuluş davasına adayan devrimcilerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. 
Faşizmin aramızdan koparıp aldığı devrimci yoldaşlarımız, mücadele kararlılığımız ve ilham kaynağımızdır. Birleşik ve ortak mücadele hazinemizdir. Onların direnişlerinin izlerine basarak özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesini ileriye taşımak olanaklıdır. İboların, Hakilerin, Dörtlerin direnişçi çizgisi bugün Ortadoğu halklarının mücadelelerinde bayrak olarak dalgalanıyor. 
Halkların Demokratik Kongresi olarak bizler, onların cesaretini, kararlılığını, mücadele azmini, halklarımızın eşitlik ve özgürlüğüne bağlılığını örnek almaya, onların direnişçi çizgilerine layık olmaya çalışıyoruz. Ortak geleceğimizin, halklarımızın eşit ve özgür yaşamının bu mücadelenin büyütülmesine ve zafere ulaştırılmasına bağlı olduğunu biliyoruz. Onların şahsında tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz. 
Mücadelemizin esen kaynağı olmaya devam edecekler. Halklarımızın emek, demokrasi, özgürlük, barış mücadelesinde yaşayacaklar.        
HDK YÜRÜTME KURULU